Κάποιος έπρεπε να το κάνει... - AllYou.gr

Search

Κάποιος έπρεπε να το κάνει...

Και ο κλήρος έπεσε στον Βασίλη Παπαγεωργίου.

02 Μαϊου 2016

Αναρωτιέσαι τι θα κάνουμε σήμερα; Απόψε λέμε να σου δώσουμε ρεπό – για αύριο όμως έχουμε μεγάλα πλάνα και θα σου τα αποκαλύψουμε όλα τώρα! Προορισμός μας θα είναι η γκαλερί Elika για να απολαύσουμε την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο «Somebody had to do it».

Αναζητώντας μία πλατφόρμα που να συνδέει τα έργα των τελευταίων ετών, ο Βασίλης Παπαγεωργίου δημιουργεί μια εγκατάσταση στο χώρο της γκαλερί εμπνευσμένη από τα μπαρ ως σημείο συνάντησης. Ο καλλιτέχνης σκηνοθετεί ένα αθηναϊκό τοπίο, χρησιμοποιώντας ασύνδετα μεταξύ τους καθημερινά αντικείμενα, που ανήκουν στο προσωπικό του σύμπαν και που κάτω από την ομπρέλα του μπαρ επαναπροσδιορίζονται.

Με σημείο αφετηρίας και αναφοράς τα υλικά, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους, κατασκευάζει με χιούμορ και ειρωνία μια νεκρή φύση από σύγχρονα αρχαιολογικά ευρήματα, εστιάζοντας στις σχέσεις μεταξύ των πραγμάτων, των ανθρώπων με αυτά και κατ’επέκταση στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους.

Ταυτόχρονα η μπάρα λειτουργεί τόσο ως φυσικό όριο, όσο και ως συμβολικό μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Στα σκηνοθετημένα τοπία και τις μικρές καταστάσεις του Παπαγεωργίου, ο θεατής οδηγείται σε μια εξερεύνηση του ονειρικού και του υποσυνείδητου.

Η λειτουργία των αντικειμένων ακυρώνεται και ο χρόνος σταματάει σε μια στατική αφήγηση, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Τα λέμε στην Ομήρου κατά τις 18.00!

Somebody Had to Do it / Βασίλης Παπαγεωργίου

Πού: Γκαλερί Elika, Ομήρου 27, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 22 Απριλίου – 4 Ιουνίου 2016

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 12.00-20.00 / Σάββατο: 12.00-16.00Ακολούθησε το allyou στο Instagram!