... κι εμείς θα πάψουμε να είμαστε πια κόρες του Καπουλέτου - AllYou.gr

Search

... κι εμείς θα πάψουμε να είμαστε πια κόρες του Καπουλέτου

 Αρκεί να μας το ζητήσει ο Ρωμαίος.

09 Μαϊου 2016

Ιστορίες αγάπης υπάρχουν πολλές: εκείνη της Elizabeth με τον Mr. Darcy, της Katie με τον Hubell στο «Τα Καλύτερά μας Χρόνια», του Ρικ και της Ίλσα στην «Καζαμπλάνκα» ή του Ennis Del Mar και του Τζακ στο «Brokeback Mountain». 

Τα παραπάνω love stories μπορεί να είναι συγκινητικά, παθιασμένα ή καταραμένα, αλλά κανένα δεν τα συνδυάζει όλα τα παραπάνω στοιχεία καλύτερα από το περίφημο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ. Εμείς λέμε να ζήσουμε ξανά αυτήν την ιστορία αγάπης αλλά λίγο πιο... μουσικά.  Απόψε, μάλιστα, η Καμεράτα , υπό τη διεύθυνση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, παρουσιάζει, σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση, την όπερα του Niccolo Antonio Ζingarelli, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1796).  

Η παρουσίαση της όπερας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Zingarelli αποτελεί σταθμό για την Καμεράτα αφού σηματοδοτεί την πρώτη της εμφάνιση στο περίφημο Salzburg Festival, του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η περίφημη Ιταλίδα μέτζο σοπράνο Cecilia Bartoli. Η ίδια η Bartoli χαρακτήρισε την Καμεράτα ως «μια εξαιρετική ορχήστρα από την Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες του είδους».

Η όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ήταν ένα από τα πλέον διάσημα έργα της εποχής του (πρώιμου) bel-canto, ενώ θεωρείται από τους ειδικούς ως το αριστούργημα του συνθέτη. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Σκάλα του Μιλάνου το 1796 για να βρει την τελική του μορφή το 1809. 

Ακροβατώντας μουσικά ανάμεσα στον Mozart και τον Rossini, ο Zingarelli έγραψε μία όπερα σε τρεις πράξεις που χάραξε τη δική της ιστορία, ενώ ειδικά για την παραγωγή αυτή, έγινε μια νέα έκδοση του έργου βασισμένη στα χειρόγραφα του συνθέτη και τις ιστορικές πηγές. 

Θα σε περιμένουμε εκεί για να ζήσουμε ένα βράδυ αφιερωμένο στον... έρωτα!

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Η Καμεράτα -Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε όργανα εποχής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου 

Ερμηνεύουν οι: Franco Fagioli, Ann Hallenberg, Bogdan Mihai, Xavier Sabata, Ειρήνη Καράγιαννη, Juan Sancho 

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα 

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€ 

Πληροφορίες: www.megaron.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!