Η αρρώστια της νιότης - AllYou.gr

Search

Η αρρώστια της νιότης

...θα μας αποκαλυφθεί απόψε στην Ακαδημία Πλάτωνος.

28 Μαϊου 2016

Απόψε το βράδυ έχει παρακολούθηση! Ποιος είναι ο στόχος μας; Οι πρωταγωνιστές του ψυχογραφήματος «Η Αρρώστια της Νιότης», του Μπρούκνερ. 

Σε αυτό, μια ομάδα νέων, φοιτητών ιατρικής, που μέσα στην υπεροψία και την απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και στην παράνοια, στις σπουδές και στα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Η παζολινική ατμόσφαιρα του έργου θα μάς κάνει να αναρωτηθούμε πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπισμού. Τα παιχνίδια εξουσίας και το ερωτικό τους πάθος θα τους φτάσει στο τέλος στα άκρα.

Τολμηρός και άκρως ρεαλιστικός για την εξπρεσιονιστική του καταγωγή, ο συγγραφέας, λίγο πριν ο Χίτλερ ανέβει στην καγκελαρία, αυτοεξορίζεται στην Γαλλία και γράφει το αντιφασιστικό έργο «Οι Ράτσες».  

Το ’68 ο γνωστός σκηνοθέτης Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ πρωταγωνιστεί σε έναν από βασικούς ρόλους ξεθάβοντας το κλασικό πλέον έργο της γερμανικής λογοτεχνίας με γερμανικό τίτλο "Krangheit der jugend" ενώ ο Μάρτιν Κρίμπ το μεταφράζει, διασκευάζοντάς το (Pains of youth) και ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία το 2009 στο Λονδίνο. Ο Δημήτρης Λάλος συνεχίζοντας, λοιπόν, τη δουλειά του με την ίδια ομάδα ηθοποιών, αναλαμβάνει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία ενός έργου που φωτίζει τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας.

Είσαι έτοιμη να μπούμε στην ψυχολογία των νέων;

Η Αρρώστια της Νιότης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Παίζουν οι: Ξένια Αλεξίου, Τάσο Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν

Πού: Βιομηχανική Σκηνή – Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, Σπύρου Πάτση και Μαραθωνομάχων 8, Βοτανικός

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: 10€ (γενική είσοδος) / 8€ (φοιτητικό) / 5€ (ανέργων)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6955469543, 2104830330Ακολούθησε το allyou στο Instagram!