Η δική μας... φλόγα! - AllYou.gr

Search

Η δική μας... φλόγα!

Παίζει στη μεγάλη οθόνη του Αλκυονίς.

14 Ιουνίου 2016

Τι είναι ο φασισμός; Γιατί οξύνθηκε στα χρόνια της κρίσης; Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αλλά ποιες αιτίες υποθάλπτουν την εκδήλωσή του; Αυτές τις απορίες θα εξερευνήσουμε απόψε, προσπαθώντας να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το ακραίο φαινόμενο και, μαζί, τις ευρύτερες κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις του στη ζωή και την καθημερινότητά μας. 

Τροφή για σκέψη θα μας δώσει απόψε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Burning From the Inside», το οποίο προβάλλεται στο Αλκυονίς New Art Cinema.

Χρησιμοποιώντας ως άξονα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η ταινία παρουσιάζει τον εκφασισμό και την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, όπως την βιώνουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Έτσι, με αφετηρία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και τον αντίκτυπό της σε Ελλάδα και Γερμανία, η ταινία αμφισβητεί τη λειτουργία των πολιτικών και κοινωνικών δομών καθώς και τη λειτουργικότητα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της δημοκρατίας, δίνει παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα του ναζισμού, θέτει ερωτήματα για τη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, παρουσιάζει τη δύναμη του λαού όταν αυτός είναι ενωμένος και αναδεικνύει τους λόγους που έκαναν την Ελλάδα μια χώρα κυριολεκτικά «φλεγόμενη εκ των έσω».

Τα λέμε εκεί!

Burning From the Inside

Σκηνοθεσία: Μάρσια Τζιβάρα

Πού: Αλκυονίς New Art Cinema, Ιουλιανού 42-46, πλ. Βικτωρίας (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος κάθε Τρίτη & Τετάρτη) / 3€ (ανέργων)

Πληροφορίες: 210 8220008Ακολούθησε το allyou στο Instagram!