Απόψε τραγουδάμε με τους Saint Etienne - AllYou.gr

Search

Απόψε τραγουδάμε με τους Saint Etienne

Η μπάντα που άλλαζε την ποπ την εποχή που σε ολόκληρο τον κόσμο μεσουρανούσε το grunge, συναντά και πάλι το αθηναϊκό κοινό που την έχει λατρέψει.

30 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρώτο κομμάτι των Saint Etienne που τραγούδησε η Sarah Cracknell ήταν το «Nothing Can Stop Us»- η στιγμή ήταν καθοριστική για το lineup του γκρουπ, γιατί ως τότε οι Bob Stanley και Pete Wiggs είχαν στο μυαλό τους να αλλάζουν τραγουδιστές στο σχήμα ανάλογα με το κομμάτι. Κάτι τέτοιο, φυσικά, απορρίφθηκε αμέσως γιατί η Sarah ταίριαξε απόλυτα σε αυτό που είχαν στο μυαλό τους: μια μπάντα που να παίζει τρυφερή ποπ με στοιχεία indie, samples και πλήκτρα, αλλά με στιχουργία παραδοσιακά βρετανική και θεματολογία που απασχολούσε ανέκαθεν την ποπ και τη ροκ σκηνή του «Νησιού». Ο ρομαντισμός των στίχων που συνδυαζόταν με swinging 60s, soul, dub, λίγη 70s ροκ και πολλή από την ποπ ενέργεια των 80s έγινε σήμα κατατεθέν του ήχου τους, και το συγκρότημα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την κριτική, καθώς έφερε μια διαφορετική, κομψή και ντελικάτη, πρόταση, εν μέσω της house dance σκηνής, του έντονου clubbing, των Summer Of Love των 90s και του indie rock.

Οι Saint Etienne, και η Sarah Cracknell ειδικότερα, έγιναν συνώνυμα ενός εκλεκτικού μουσικού ιδιώματος, εντελώς βρετανικού, που ο Τύπος ονόμασε "pure pop". Η αιθέρια frontwoman με τα ψιθυριστά φωνητικά αγαπήθηκε γιατί, συνειρμικά, αποτελούσε μια αισθαντική γέφυρα που συνέδεε τα επιθετικά 90s του acid house και των rave parties με εποχές που οι Άγγλοι είχαν λατρέψει, τα 60s, τα 70s το σινεμά εκείνων των δεκαετιών και τις φίνες ερμηνείες που γεννήθηκαν τότε, χωρίς να αγνοεί, μουσικά, την αγαπημένη τους britpop.

Από το Fox Base Alpha μέχρι το Tiger Bay, αλλά και στο σύνολο της δισκογραφίας του, το συγκρότημα έχει ως σημείο αναφοράς το αγαπημένο του Λονδίνο και τη μυθολογία μιας δικής του, προσωπικής αλλά και εξωστρεφούς Anglophilia που ξεκινά από τη μητρόπολη της καρδιάς τους και κατακτά τον κόσμο με μελωδίες, κιθάρες, samples και μια μαγευτική, αιωνίως κοριτσίστικη φωνή.

Η αγαπημένη Sarah και οι Saint Etienne έρχονται στο Gagarin την τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη, για να μας θυμίσουν γιατί η σχέση μας μαζί τους κρατάει για πάντα. Μην τους χάσεις!

Saint Etienne
Πού: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Από 25€
Προπώληση: viva.gr, 11876, Ευριπίδης, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Reload
Πληροφορίες: 2114112500Ακολούθησε το allyou στο Instagram!