Απόψε πουλάμε την ψυχή μας στον Διάβολο - AllYou.gr

Search

Απόψε πουλάμε την ψυχή μας στον Διάβολο

Παρακολουθούμε την συναρπαστική ιστορία του Φάουστ.

29 Σεπτεμβρίου 2016

«Μα δεν με νιώθεις; Δε σου μιλάω για χαρά! Θέλω να βυθιστώ στον ίλιγγο, στις απολαύσεις που χαρίζει η οδύνη, στο μίσος που αγαπά , στην πυρκαγιά που δροσιά δίνει». Με αυτά τα λόγια προς τον Μεφιστοφελή ξεκινά η μεγαλύτερη περιπέτεια του Φάουστ.

Ο Φάουστ έχει κατακτήσει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αλλά καθώς πλησιάζει το τέλος του βίου του αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την πραγματική ζωή. Αποζητά μία στιγμή που θα του φανερώσει το νόημα του Κόσμου, της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ένωσή του με τον Μεφιστοφελή τού ανοίγει την πόρτα στην σκοτεινότερη πλευρά του εαυτού του. Αυτό το δαιμόνιο Alter Ego θρέφει τον εθισμό του Φάουστ στην αέναη κίνηση μέσα από την άρνηση κάθε ορίου και κάθε περιορισμού στις απολαύσεις.

Οι δυο τους, με νεανικό σφρίγος, ορμάνε στην εποχή της βίας όπως σε παραλήρημα μετά από τραύμα, αναζητώντας περισσότερο πόνο, περισσότερη ηδονή, περισσότερη δύναμη μέσα σε ένα σύμπαν απεγνωσμένων ανθρώπων και βουβών, αμέτοχων θεών.

Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία την περσινή σεζόν, ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για μερικές μόνο παραστάσεις.

Ετοιμάσου για μια μεγάλη μάχη - τα λέμε εκεί στις 20.30 νταν!

Φάουστ
Μετάφραση:
Σπύρος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύουν οι: Νίκος Κουρής, Αργύρης Πανταζάρας, Αμαλία Νίνου, Στέλλα Βογιατζάκη, Ερρίκος Μηλιάρης, Αγησίλαος Μικελάτος, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Χρήστος Βασιλόπουλος
Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Τιμές εισιτηρίων: Από 18€
Πληροφορίες: dithepi.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!