Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε φτάνουμε στον ουρανό

Μέχρι εκεί –κι ακόμα παραπέρα- θα μας ταξιδέψουν οι μαγευτικοί Explosions in the Sky.


Φύλλις Νικολάου

Δεν θα σου το κρύψουμε: η σημερινή πρότασή μας αποτελεί υπόθεση πολύ προσωπική για εμάς. Και είναι αφιερωμένη σε όλες τις φορές που έχουν δει το ηλιοβασίλεμα ακούγοντας το «Your hand in mine», για εκείνες τις φορές που θυμόμαστε αγαπημένα άτομα που μας έχουν πλέον αφήσει και αποτελούν παρελθόν υπό τους ήχους του «Remember me as time of day» και για όλες τις υπερωρίες που έχουμε «βγάλει»  με το «Postcard from 1952» στο repeat.Απόψε λοιπόν, σε προσκαλούμε να περάσεις το βράδυ σου μαζί μας. Ο προορισμός μας: το Gagarin. Ο λόγος: οι Explosions in The Sky. Ο στόχος: να αγγίξουμε ουρανό. 

Σχεδόν 20 χρόνια στο δρόμο, οι θρυλικοί Explosions In The Sky γεννήθηκαν στο Όστιν της πολιτείας του Τέξας κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της δεκαετίας του ‘90. Η συναρπαστική πορεία τους καταμεσής της ηλεκτρικής ζούγκλας αρχίζει να καταγράφεται με κάθε επισημότητα τη στιγμή που οι συμπατριώτες τους ήρωες της drone-pop, The American Analog Set μαγεύονται από το παρθενικό sold-out CD-R demo τους «How Strange, Innocence» και το παραδίδουν στην Temporary Residence Limited αυτοπροσώπως και συνοδεία ενός ιδιόχειρου σημειώματος που κατά λέξη γράφει: «This totally fucking destroys».

Αυτή ήταν η αρχή της επικής διαδρομής τους στο Πλανήτη ενός instrumental indie rock που κατέκτησε όλους μας ως Post-Rock. Ένα ιδίωμα που είδε το φως της ζωής στα βάθη του πειραματικού σωλήνα από τις στάχτες του kraut, του ambient και του progressive, ενώ το space rock σε ανέβαζε Eight Miles High την ίδια στιγμή που σε πέταγε για πάντα στα Τάρταρα της Κόλασης: ήταν ο ορισμός του Πειραματισμού στη Rock. 

Οι μυημένοι μίλησαν για μια Αποκάλυψη και αίφνης τοποθέτησαν τους Explosions In The Sky δίπλα στους Μύθους της περιόδου Godspeed You! Black Emperor και Mogwai. Δεν διαψεύστηκαν. «Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever» (2001), «The Earth Is Not a Cold Dead Place» (2003), «All of a Sudden I Miss Everyone» (2007), όλα τους αριστουργήματα που χαράχτηκαν ανάγλυφα στις ψυχές μιας ολόκληρης γενιάς, οι εκπρόσωποι της οποίας ανέβασαν τους EITS στους Εφτά Ουρανούς προσδίδοντάς τους ένα ανεπανάληπτο cult following: με τους GY!BE ακόμα σε hiatus, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο «Υπνωτικό» Βασίλειο των Επαναλαμβανόμενων Ηχητικών Εκρήξεων. 

Το «Take Care, Take Care, Take Care» είδε το φως της δημοσιότητας το 2011 κι επιβεβαίωσε πως πλέον, οι τύποι ήταν ό,τι πιο συναρπαστικό συνέβαινε στο post-rock, η άνοδός τους ήταν κατακλυσμιαία και δίκαια τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσαν τις σημαντικότερες σκηνές και τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του γήινου κόσμου μας, ήταν Αυτοί και μόνο Αυτοί, τελεία και παύλα. Σε έπιαναν στο ύπνο κι έβγαζαν στον αέρα ακόμα και τα πιο καλά κρυμμένα ηχητικά όνειρά σου, ανέβαζαν το είδος όλο και πιο ψηλά, σε ύψη μάλλον δυσθεώρητα για κατοπινούς επιγόνους. 

Τρία κινηματογραφικά soundtrack και με ένα καινούριο άλμπουμ, οι Explosions in The Sky υπόσχονται μας απογειώσουν απόψε – είσαι έτοιμη;

Explosions in The Sky
Πού:
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Από 26€
Πληροφορίες:  2114112500

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.