Ψυχοπαίδης και λόρδος Βύρων - AllYou.gr

Search

Ψυχοπαίδης και λόρδος Βύρων

Στη νέα, ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζονται τοπιογραφίες της Κεφαλλονιάς... όπως περίπου την είδε ο λόρδος Βύρων.

22 Σεπτεμβρίου 2014

Η ατομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη "Ο Βύρωνας στην Κεφαλλονιά", που εγκαινιάστηκε από λίγες ημέρες (17/09) στο Μουσείο Μπενάκη, έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για το όνομα του εικαστικού, αλλά και γιατί τα έργα που παρουσιάζει έχουν, κατά κάποιον τρόπο, χαρακτήρα ντοκουμέντου!

Ο Ψυχοπαίδης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περνάει τον Αύγουστο στο ίδιο σπίτι, στα Μεταξάτα της Κεφαλλονιάς, όπου είχε ζήσει για 4 μήνες και ο λόρδος Βύρωνας τον Αύγουστο του 1823, όταν έφτασε για πρώτη φορά στο νησί να στηρίξει τον απελευθερωτικό αγώνα. Ο καλλιτέχνης λοιπόν μέσα στην τελευταία 15ετία έστρεψε το βλέμμα του προς το ίδιο τοπίο και το αποτύπωσε στον καμβά του, ελπίζοντας να συλλάβει, κατά μία έννοια, τη ματιά του λόρδου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 50 ακουαρέλες, τρεις μεγάλες ξυλογραφίες και ένα γλυπτό, όλα από την προσωπική συλλογή του Ψυχοπαίδη.

Έως τις 26 Οκτωβρίου στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1, Αθήνα, τηλ. 210 3671000, www.benaki.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!