Αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - AllYou.gr

Search

Αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Σήμερα (24/10) αρχίζει το τριήμερο φεστιβάλ Inmute.

24 Οκτωβρίου 2014

Μια διαφορετική προσέγγιση του βωβού κινηματογράφου θα επιχειρήσουμε στο φεστιβάλ Inmute, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Στέγη: προβολές με συνοδεία σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ταινίες της δεκαετίας του '20, έργα της αμερικανικής μεταπολεμικής αβανγκάρντ αλλά και βωβές ταινίες του 21ου αιώνα "ντύνονται" με μουσικές που δεν είναι τα δικά τους σάουντρακ, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένας ενδιαφέρων καλλιτεχνικός διάλογος ανάμεσα σε εικόνα και ήχο. 

Απόψε, ταινίες των Σταν Μπρέκχατζ, Μαν Ρέι, Χάρυ Έβερετ Σμιθ, Γουάλας Μπέρμαν και Χανς Ρίχτερ συνδυάζονται με ηλεκτρονικούς και ήχους των Μάικ Κούπερ, Γιώργη Σακελλαρίου, Balinese Beast και Γιώργου Κατσάνου. Αύριο προβάλλονται η σύγχρονη βωβή ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Γκάυ Μάντιν "Cowards Bend the Knee" με την ηχητική συνοδεία του Βρετανού turntablist Φίλιπ Τζεκ, καθώς και το video score της Βίκι Μπέννετ "Notations" με το ελληνικό ντουέτο Acte Vide. Την τελευταία μέρα οι Voltnoi & Quetempo παρουσιάζουν μια οπτικοακουστική περφόρμανς βασισμένη στην ταινία "Κοινωνική σαπίλα" του 1932 σε σκηνοθεσία Στέλιου Τατασόπουλου, ενώ το φεστιβάλ κλείνει με την ταινία "The Passion of Joan Of Arc" του Καρλ Τέοντορ Ντράγιερ, για την οποία μάλιστα συνέθεσε νέα μουσική –ειδικά για το InMute '14– ο Δανός καλλιτέχνης Γιάκομπ Κίρκεγκορ.

24-26/10, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. για εισιτήρια: 2130 178000, www.sgt.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!