Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Σήμερα (24/10) αρχίζει το τριήμερο φεστιβάλ Inmute.


Γεωργία Κοντού

Μια διαφορετική προσέγγιση του βωβού κινηματογράφου θα επιχειρήσουμε στο φεστιβάλ Inmute, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Στέγη: προβολές με συνοδεία σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Ταινίες της δεκαετίας του '20, έργα της αμερικανικής μεταπολεμικής αβανγκάρντ αλλά και βωβές ταινίες του 21ου αιώνα "ντύνονται" με μουσικές που δεν είναι τα δικά τους σάουντρακ, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένας ενδιαφέρων καλλιτεχνικός διάλογος ανάμεσα σε εικόνα και ήχο. 

Απόψε, ταινίες των Σταν Μπρέκχατζ, Μαν Ρέι, Χάρυ Έβερετ Σμιθ, Γουάλας Μπέρμαν και Χανς Ρίχτερ συνδυάζονται με ηλεκτρονικούς και ήχους των Μάικ Κούπερ, Γιώργη Σακελλαρίου, Balinese Beast και Γιώργου Κατσάνου. Αύριο προβάλλονται η σύγχρονη βωβή ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Γκάυ Μάντιν "Cowards Bend the Knee" με την ηχητική συνοδεία του Βρετανού turntablist Φίλιπ Τζεκ, καθώς και το video score της Βίκι Μπέννετ "Notations" με το ελληνικό ντουέτο Acte Vide. Την τελευταία μέρα οι Voltnoi & Quetempo παρουσιάζουν μια οπτικοακουστική περφόρμανς βασισμένη στην ταινία "Κοινωνική σαπίλα" του 1932 σε σκηνοθεσία Στέλιου Τατασόπουλου, ενώ το φεστιβάλ κλείνει με την ταινία "The Passion of Joan Of Arc" του Καρλ Τέοντορ Ντράγιερ, για την οποία μάλιστα συνέθεσε νέα μουσική –ειδικά για το InMute '14– ο Δανός καλλιτέχνης Γιάκομπ Κίρκεγκορ.

24-26/10, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. για εισιτήρια: 2130 178000, www.sgt.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Δείτε το νέο video της Mitski για το “Star”

Η επιτυχημένη τραγουδοποιός επανενώνεται με την επί χρόνια συνεργάτιδά της, Maegan Houang, για τις ανάγκες του νέου της visual για το The Land Is Inhospitable and So Are We 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Oysho λανσάρει την κολεξιόν padel και αποκτά συμμάχους στον επαγγελματικό χώρο

Η μάρκα γίνεται ο τεχνικός χορηγός του DUBAI PREMIER PADEL P1

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

CELEBS

Η Hilary Duff φέρνει στον κόσμο το τέταρτο μωρό της – δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες!

«Εδώ και μήνες ονειρευόμουν να σε κρατήσω στην αγκαλιά μου» Hilary Duff