Μια φανταστική ιστορία για τη μετανάστευση, για μικρούς και μεγάλους - AllYou.gr

Search

Μια φανταστική ιστορία για τη μετανάστευση, για μικρούς και μεγάλους

Σήμερα θα δούμε την "Άφιξη", στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

18 Ιανουαρίου 2015

Πώς είναι να εγκαταλείπεις τα πάντα για να ταξιδέψεις μόνος σε μακρινές, παράξενες χώρες, σε άγνωστους τόπους, όπου τίποτα δεν έχει για σένα όνομα; Ένας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του και, με μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, να διασχίσει ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Εκεί, με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, για να χτίσει μια νέα ζωή για τον ίδιο και τους δικούς του.

Ένα παραμύθι για τη μετανάστευση είναι η "Άφιξη", μια οπτικοακουστική αφήγηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, που έχει βασιστεί στην ομώνυμη, χωρίς λόγια εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου συγγραφέα Shaun Tan. Θα τη δούμε σήμερα (18/1), σε μια από τις λίγες παραστάσεις για το κοινό (οι υπόλοιπες, έως τις 22/1, είναι για σχολεία), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στις 11.00 και 18.00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. για εισιτήρια: 210 9005800, www.sgt.gr.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!