Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μια φανταστική ιστορία για τη μετανάστευση, για μικρούς και μεγάλους

Σήμερα θα δούμε την "Άφιξη", στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Γεωργία Κοντού

Πώς είναι να εγκαταλείπεις τα πάντα για να ταξιδέψεις μόνος σε μακρινές, παράξενες χώρες, σε άγνωστους τόπους, όπου τίποτα δεν έχει για σένα όνομα; Ένας πατέρας αναγκάζεται να αφήσει την οικογένεια και την πατρίδα του και, με μια βαλίτσα και ελάχιστα χρήματα, να διασχίσει ωκεανούς για να φτάσει σε έναν άγνωστο κόσμο με παράξενα πλάσματα και αντικείμενα. Εκεί, με κυριότερο εμπόδιο τη γλώσσα, αναζητά στέγη, τροφή, δουλειά, για να χτίσει μια νέα ζωή για τον ίδιο και τους δικούς του.

Ένα παραμύθι για τη μετανάστευση είναι η "Άφιξη", μια οπτικοακουστική αφήγηση της Ζωής Χατζηαντωνίου, που έχει βασιστεί στην ομώνυμη, χωρίς λόγια εικονογραφημένη νουβέλα του βραβευμένου συγγραφέα Shaun Tan. Θα τη δούμε σήμερα (18/1), σε μια από τις λίγες παραστάσεις για το κοινό (οι υπόλοιπες, έως τις 22/1, είναι για σχολεία), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Στις 11.00 και 18.00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. για εισιτήρια: 210 9005800, www.sgt.gr.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.