Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη - AllYou.gr

Search

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη κι αν δεν ζεις εκεί, αξίζει να ταξιδέψεις στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, που ξεκίνησε στις 7/5 και ολοκληρώνεται αύριο (10/5).

09 Μαϊου 2015

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δώσουμε ραντεβού σε μια μεγάλη συνάντηση βιβλιόφιλων, στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο, υποδέχεται στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις στη Helexpo ελληνικούς αλλά και ξένους εκδοτικούς οίκους και φυσικά επαγγελματίες που συνδέονται με το βιβλίο (συγγραφείς, εικονογράφους, κριτικούς, εικαστικούς, δημοσιογράφους κ.λπ.).

Φέτος το πρόγραμμά της περιλαμβάνει 280 εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, με την Ιβηροαμερικανική λογοτεχνία να έχει την τιμητική της. Άλλες ενότητές της είναι η "Βιβλίο και τέχνες", μια σειρά εκδηλώσεων που συνδυάζουν το βιβλίο με τη μουσική, το design ή τον κινηματογράφο, το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, που μας συστήνει 23 εκπροσώπους της νέας γενιάς της ελληνικής λογοτεχνίας και, όπως κάθε χρόνο, η Παιδική-Εφηβική-Εκπαιδευτική Γωνιά.

Αν λοιπόν επισκεφτείς την έκθεση σήμερα, θα έχεις την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσεις ένα εργαστήρι βιβλιοδεσίας, την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ "Έρως Ανίκατε μάσαν" (εκδ. Πατάκη) και να συμμετάσχεις στη λεγόμενη Ζωντανή Βιβλιοθήκη, ένα πρωτότυπο event όπου θα... δανειστείς "ζωντανά βιβλία": θα παρακολουθήσεις εκπροσώπους σημαντικών εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης να σου αφηγούνται για 20 λεπτά τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες: thessalonikibookfair.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!