Ο φανταστικός εκδοτικός οίκος μιας εικαστικού - AllYou.gr

Search

Ο φανταστικός εκδοτικός οίκος μιας εικαστικού

Σήμερα θα πάμε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Δήμητρας Βάμιαλη "Editions Double Standards", στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό.

10 Ιουνίου 2015

Μια πρωτότυπη έκθεση της Δήμητρας Βάμιαλη εγκαινιάζεται απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό: Στην πρώτη ενότητά της με τίτλο "Editions Double Standards" η εικαστικός παρουσιάζει ένα μικρό εκδοτικό οίκο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά επινόησε η ίδια, με μια σειρά αντικειμένων τα οποία παραπέμπουν σε βιβλία, χωρίς να είναι βιβλία, όλα με διαφορετικά σχεδιασμένα εξώφυλλα, που αμφισβητούν συμβατικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις. Με εξώφυλλα σαν μικρής κλίμακας ζωγραφικά έργα, φιλοδοξούν να αφηγηθούν διαφορετικές ιστορίες ή και να περιγράψουν πτυχές της εποχής μας.

Η ίδια δημιουργός σε μια δεύτερη ενότητα ("A JOURNAL (a diary-like series of notes) edition 2013") εκθέτει ένα είδος ψηφιακού ημερολογίου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια ενός χρόνου. Τέλος, θα παρουσιαστεί η μικρής κλίμακας εγκατάσταση “Empty vessels make the loudest sound”, από ευτελή και ετερόκλητα μεταξύ τους αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία όμως μέσα από απροσδόκητες συναντήσεις φιλοδοξούν να ανυψωθούν σε σημαντικά.

Έως 17/7, Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού, Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717097.

Εγκαίνια απόψε στις 20.00.

Ώρες λειτουργίας: Δε., Τρ., Πε., Παρ. 10-18.00, Τετ. 13-20.00. 

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!