Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο φανταστικός εκδοτικός οίκος μιας εικαστικού

Σήμερα θα πάμε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Δήμητρας Βάμιαλη "Editions Double Standards", στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό.


Γεωργία Κοντού

Μια πρωτότυπη έκθεση της Δήμητρας Βάμιαλη εγκαινιάζεται απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό: Στην πρώτη ενότητά της με τίτλο "Editions Double Standards" η εικαστικός παρουσιάζει ένα μικρό εκδοτικό οίκο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά επινόησε η ίδια, με μια σειρά αντικειμένων τα οποία παραπέμπουν σε βιβλία, χωρίς να είναι βιβλία, όλα με διαφορετικά σχεδιασμένα εξώφυλλα, που αμφισβητούν συμβατικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις. Με εξώφυλλα σαν μικρής κλίμακας ζωγραφικά έργα, φιλοδοξούν να αφηγηθούν διαφορετικές ιστορίες ή και να περιγράψουν πτυχές της εποχής μας.

Η ίδια δημιουργός σε μια δεύτερη ενότητα ("A JOURNAL (a diary-like series of notes) edition 2013") εκθέτει ένα είδος ψηφιακού ημερολογίου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια ενός χρόνου. Τέλος, θα παρουσιαστεί η μικρής κλίμακας εγκατάσταση “Empty vessels make the loudest sound”, από ευτελή και ετερόκλητα μεταξύ τους αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τα οποία όμως μέσα από απροσδόκητες συναντήσεις φιλοδοξούν να ανυψωθούν σε σημαντικά.

Έως 17/7, Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού, Κοκκώνη 15, Ψυχικό, τηλ. 210 6717097.

Εγκαίνια απόψε στις 20.00.

Ώρες λειτουργίας: Δε., Τρ., Πε., Παρ. 10-18.00, Τετ. 13-20.00. 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.