Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας φωτογράφος γεννήθηκε μετά την επιστροφή στο χωριό του

Σήμερα θα ανακαλύψουμε το ενδιαφέρον έργο αλλά και την προσωπική ιστορία του Πέτρου Ευσταθιάδη, στην ατομική έκθεσή του "Prison" στην γκαλερί Can, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015.


Γεωργία Κοντού

Ο Πέτρος Ευσταθιάδης είναι μια πραγματικά μοναδική περίπτωση φωτογράφου. Το εικαστικό έργο του ξεκίνησε από τη στιγμή που αυτός αποφάσισε να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του, ένα μικρό χωριό της Κεντρικής Μακεδονίας, το Λιπαρό Πέλλας, και να το μετατρέψει στο φυσικό στούντιό του. Το Λιπαρό δεν προτείνεται από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς: δεν κρύβει κάποιο φυσικό αξιοθέατο, ούτε χαρακτηρίζεται από κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Όμως ο Ευσταθιάδης το χρησιμοποιεί σαν κενό καμβά για να στήσει τις κατασκευές του.

Οι φωτογραφίες του, γεμάτες κλισέ αλλά ταυτόχρονα στημένες έτσι ώστε να τα ανατρέπουν, παρουσιάζονται μέχρι τις 31/7 στην ατομική έκθεσή του "Prison" στην γκαλερί Can, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015. Θα την επισκεφτούμε σήμερα, για να ανακαλύψουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτή, την ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσέγγιση του συγκεκριμένου δημιουργού, αλλά και να εμπεδώσουμε τη ρήση του Έμερσον ότι “παρότι ταξιδεύουμε σε ολόκληρο τον κόσμο για να ανακαλύψουμε το ωραίο, πρέπει να το κουβαλάμε μαζί μας, ειδάλλως δεν το βρίσκουμε ποτέ”.

CAN Christina Androulidaki, Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3390833, www.can-gallery.com. Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ. 11-15.00, 17-20.00. Σαβ. 11-16.00.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου