Ο άντρας που έγινε μητέρα και άλλες πέντε αληθινές ιστορίες από τους New York Times - AllYou.gr

Search

Ο άντρας που έγινε μητέρα και άλλες πέντε αληθινές ιστορίες από τους New York Times

Η νέα σειρά ταινιών μικρού μήκους «Conception» δίνει το λόγο σε έξι γυναίκες, οι οποίες περιγράφουν την προσωπική τους, μοναδική διαδρομή στη μητρότητα.

02 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Κάποιες γυναίκες αγωνίζονται για χρόνια να γίνουν μητέρες, ενώ σε άλλες η εγκυμοσύνη προκύπτει απρογραμμάτιστα και, συχνά, ανεπιθύμητα. Κάποιες απολαμβάνουν το ρόλο της μαμάς, ενώ άλλες μετανιώνουν που τον ανέλαβαν. Και μερικές με την απόφασή τους να τεκνοποιήσουν ανατρέπουν στερεότυπα αιώνων. 

Το βέβαιο είναι ότι η διαδρομή κάθε γυναίκας στη μητρότητα είναι μοναδική και συχνά ακολουθεί εκπληκτικά μονοπάτια. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει κάποιος παρακολουθώντας την καινούρια σειρά από έξι animation μικρού μήκους με τίτλο «Conception», που παρουσιάζουν οι New York Times.

Το υλικό αυτό προέκυψε όταν ζητήθηκε από αναγνώστριες να μοιραστούν την προσωπική τους ιστορία μητρότητας και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή: πάνω από 1.300 άτομα! Από αυτές τις αφηγήσεις επιλέχθηκαν έξι για να παρουσιαστούν μέσα από τα βιντεάκια του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Μια από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες είναι εκείνη που παρουσιάζεται στο βίντεο που ανέβηκε αυτή την εβδομάδα: της Gabrielle, ενός άντρα που έγινε γυναίκα και, κατόπιν, μητέρα. 

Δεν είναι, ωστόσο, όλες οι περιπτώσεις της «Conception» τόσο σπάνιες. Με άλλες αφηγήσεις της σειράς θα ταυτιστούν περισσότερες γυναίκες, όπως με εκείνη της Yael, η οποία στο βίντεο «When Having a Child Doesn’t Make You Happy» («Όταν το να έχεις ένα παιδί δεν σε κάνει ευτυχισμένη»), εξομολογείται τα εξής:

«Τους πρώτους μήνες [μετά τη γέννησή του] ένιωθα να δένομαι με το μωρό μου. Αλλά εκείνο δεν έλεγε να μεγαλώσει και δεν έλεγε να κοιμηθεί. Έπιασα λοιπόν τον εαυτό μου να κάνει σκέψεις που θυμίζουν μαθηματικούς συλλογισμούς: “Είμαι μια κακή μητέρα, επομένως πρέπει να βγω από την εξίσωση”».

«Conception» σημαίνει σύλληψη ενός μωρού, αλλά και σύλληψη μιας ιδέας. Και παρόλο που η σύλληψη ενός μωρού δεν έχει πάντα ευτυχή έκβαση δυστυχώς, η σύλληψη της σειράς «Conception», είναι αναμφίβολα επιτυχημένη, γιατί μιλάει στις καρδιές των γυναικών με τη δική τους φωνή.

Παρακολούθησε τα βίντεο της σειράς «Conception» εδώ.

  
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!