Φως όλο τον χρόνο! - AllYou.gr

Search

Φως όλο τον χρόνο!

5 tips για να δώσεις περισσότερο φυσικό φως σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.

> ΣΠΙΤΙ ::
25 Αυγούστου 2014

Ακόμη κι αν το σπίτι σου ή κάποια δωμάτια δεν είναι... προικισμένα με μεγάλες τζαμαρίες ή/και τον καλύτερο προσανατολισμό, αν επιστρατεύσεις μερικά μικρά διακοσμητικά κόλπα μπορείς να τους χαρίσεις επιπλέον φυσικό φως.

Σαλόνι: Παίξε με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Χρησιμοποίησε τους πιο σκούρους στους τοίχους που δέχονται το περισσότερο φυσικό φως και τους πιο ανοιχτούς στα πιο σκοτεινά σημεία. Διακόσμησε το δωμάτιο με ανοιχτόχρωμα υφάσματα και ακουαρέλες σε ανοιχτούς τόνους. Τοποθέτησε μεγάλους καθρέφτες, αλλά όχι ακριβώς μπροστά σε ηλιόλουστα παράθυρα, γιατί οι αντανακλάσεις μπορεί να γίνουν ενοχλητικές.

Υπνοδωμάτια: Τοποθέτησε στα ντουλάπια κρυστάλλινες πόρτες για να ελαττώσεις οπτικά τον όγκο τους. Ή τοποθέτησε καθρέφτες, που θα έχουν και χρηστικό ρόλο. Προτίμησε οι κουρτίνες να είναι ανοιχτόχρωμες αλλά ταυτόχρονα και αδιαφανείς.

Κουζίνα: Παίξε με ανοιχτά χρώματα, χωρίς ωστόσο να παραλείψεις να εισάγεις στοιχεία αντίθεσης, π.χ. μερικά ζωηρόχρωμα αξεσουάρ, που θα κάνουν πιο ενδιαφέρον το σύνολο. Αν η κουζίνα σου βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής ή ανακαίνισης, προτίμησε ντουλάπια από ανοιχτόχρωμο ξύλο.

Μπάνιο: Βάλε έναν μεγάλο καθρέφτη, που θα καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο ή τουλάχιστον ένα τμήμα του τοίχου, από το δάπεδο έως την οροφή.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!