Επί τάπητος - AllYou.gr

Search

Επί τάπητος

Με ποια υλικά μπορείς να επενδύσεις το εξωτερικό δάπεδο του σπιτιού σου;

> ΣΠΙΤΙ ::
12 Αυγούστου 2014

Το υλικό που θα επιλέξεις για το δάπεδο της βεράντας, της ταράτσας ή του κήπου σου πρέπει να είναι ανθεκτικό στην καταπόνηση και την υγρασία, όμορφο στην όψη, ομοιόμορφο και, κατά προτίμηση, αρκετά οικονομικό, δεδομένου ότι πιθανότατα θα κληθεί να "ντύσει" μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Ομολογουμένως απαιτητική η αποστολή που θα κληθεί να αναλάβει! Αυτές είναι οι βασικές επιλογές σου, για να πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Πέτρα ή κεραμικά πλακίδια: Σου προσφέρουν τεράστια ποικιλία σε χρώματα, σχέδια, υφές και τιμές, πλένονται εύκολα και δίνουν παραδοσιακό στυλ στον χώρο - ανάλογα φυσικά και με το σχέδιο που θα επιλέξεις. Ωστόσο η επιφάνειά τους είναι πιο τραχιά συγκριτικά π.χ. με το ξύλο. 

Ξύλο: Μπορείς να διαλέξεις κάποιο είδος ανθεκτικό στην υγρασία, όπως είναι το teak ή το iroco. Οι σανίδες τοποθετούνται γρήγορα και χωρίς να αφήνουν ανομοιομορφίες στην επιφάνεια. Το ξύλο ταιριάζει ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους με θέα θάλασσα, γιατί δίνει την αίσθηση του deck. 

Γρασίδι: Είναι ιδανική επιλογή αν θέλεις να δώσεις μια πιο φυσική όψη στον κήπο σου. Είναι επίσης ιδανική επιλογή αν έχεις παιδιά, γιατί καθότι ιδιαίτερα μαλακό, μπορείς να τα αφήνεις να παίζουν στο γρασίδι χωρίς να ανησυχείς για επώδυνες πτώσεις! Προτού το φυτέψεις, είτε με σπόρους είτε με χλοοτάπητα, φρόντισε να δημιουργήσεις ένα καλό σύστημα αποστράγγισης.

Χαλίκι: Η πιο οικονομική λύση. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς γύρω στα 20-30 εκατοστά για μια επένδυση με χαλίκι. Προσπάθησε να το αποφύγεις αν σκοπεύεις να τοποθετήσεις έπιπλα στον συγκεκριμένο εξωτερικό χώρο. Ή, για να μειωθεί το κόστος, μπορείς να συνδυάσεις δύο υλικά: να επενδύσεις με ξύλο τον χώρο όπου θα μπουν τα έπιπλα και τον υπόλοιπο κήπο με χαλίκι.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!