Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ

Dolce Vita στη Ρώμη

Πώς να απολαύσετε τη γλυκιά ζωή στην αιώνια πόλη!



Πού είναι καλύτερο να ζήσετε τη γλυκιά ζωή από τη Ρώμη; Η αρχαία ευρωπαϊκή πόλη ενσαρκώνει το διάσημο ιταλικό ρητό "la dolce vita" λίγο πολύ από τη δημιουργία της. Και συνεχίζει να προσφέρει αυτή τη χαλαρή εμπειρία με μερικές σύγχρονες αναβαθμίσεις.

Ανάμεσα στους πρωινούς καπουτσίνο και τα gelatos αργά το βράδυ, η Ρώμη είναι μια πολυσύχναστη πόλη που προορίζεται να την απολαύσετε αργά και γλυκά. Μπορείτε να περάσετε τις περισσότερες μέρες κάνοντας βόλτα και περιηγήσεις σε εμβληματικά αξιοθέατα προτού η πόλη χαλαρώσει για το καθημερινό απογευματινό της διάλειμμα. Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να κοιμηθείτε και να ανανεωθείτε πριν βγείτε για απεριτίβο πριν το δείπνο και πολύωρα γεύματα πίνοντας βιολογικά κρασιά και τρώγοντας αυθεντικά τοπικά πιάτα. Ακόμη και ταξιδιώτες με δίαιτες χωρίς γλουτένη και vegan μπορούν να απολαύσουν πολλές από τις τοπικές προσφορές χάρη στα νέα καινοτόμα εστιατόρια.

Για εκείνες τις μέρες που χρειάζεται απλώς να κάνετε ένα διάλειμμα από την προβολή όλων των τοποθεσιών, η Αιώνια Πόλη προσφέρει πολλά απίστευτα σπα, τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε παλιά λουτρά, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξαναβρείτε τον εαυτό σας.

Είτε θέλετε να χαλαρώσετε πλήρως στον ρωμαϊκό τρόπο ζωής είτε να μάθετε λίγα πράγματα για την αρχαία ιστορία, η Ρώμη είναι μια πόλη που δεν πρέπει να χάσετε.

Πού να μείνετε

Ξενοδοχείο De La Ville

Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται στην κορυφή των Ισπανικών Σκαλιών και στη Βίλα Μποργκέζε για μια μοναδική εμπειρία που θα σας τυλίξει στη μαγική γοητεία της Ρώμης. Ανάμεσα στα πολυτελή δωμάτια σε στιλ του 17ου αιώνα και στο σπα εμπνευσμένο από τη Σικελία, το Hotel De La Ville προσφέρει μια εξωφρενική εμπειρία που αξίζει τον κόπο.

Σημείο τιμής: $$$$

Περιοχή: Στα ισπανικά σκαλιά

Παροχές: Σπα, εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, μπαρ πρωινού στην αυλή, μπαρ με βερμούτ και κοκτέιλ και γυμναστήριο που προσφέρει μαθήματα γιόγκα και προσωπικούς γυμναστές

Κάνετε κράτηση τώρα:https://www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-de-la-ville/

Ξενοδοχείο Artemide

Βγείτε από αυτό το μοντέρνο ξενοδοχείο Art Nouveau στους πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Ρώμης για να απολαύσετε τα καταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης για μια ποιοτική εμπειρία που είναι τόσο αυθεντική όσο και βολική. Για εκείνα τα πρωινά που χρειάζεται απλώς να αποφορτίσετε, το μικρό Artemis Spa προσφέρει μασάζ, χαμάμ, φινλανδική σάουνα και πισίνα με υδρομασάζ. Μαζί με τη δέσμευσή του για βιωσιμότητα, το Hotel Artemide είναι μια εξαιρετική οικονομική επιλογή για ταξιδιώτες ευεξίας.

Σημείο τιμής: $$

Περιοχή: Via Nazionale

Παροχές: Spa, εστιατόριο, δωρεάν μίνι μπαρ, εστιατόριο και μπαρ στον τελευταίο όροφο

Κάντε κράτηση τώρα: https://www.hotelartemide.it/en/

Rome Cavalieri, Ξενοδοχείο Waldorf Astoria

Αν δεν χρειάζεται να βρίσκεστε ακριβώς στο κέντρο της πόλης και προτιμάτε την όμορφη θέα και τις ανέσεις, αυτό είναι το μέρος για εσάς. Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται στους ψηλότερους λόφους της Ρώμης, προσφέροντας εκπληκτική πανοραμική θέα. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης για εύκολες περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Για εκείνες τις μέρες που θέλετε απλώς να χαλαρώσετε και να αφεθείτε, το βραβευμένο σπα προσφέρει αγιουρβεδική θεραπεία, μασάζ με πέτρες τσάκρα και άλλες ολιστικές θεραπείες ευεξίας.

Σημείο τιμής: $$$

Περιοχή: Monte Mario

Παροχές: Σπα, πισίνα, χαμάμ, βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και δύο μπαρ

Κάντε κράτηση τώρα: https://www.hilton.com/en/hotels/romhiwa-rome-cavalieri/

Τι να κάνετε

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρώμη είναι να φάτε, να πιείτε και απλώς να περπατήσετε για να γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί υπέροχοι τρόποι για να το κάνετε αυτό, έχουμε μια χούφτα προτάσεις για να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες ευεξίας:

Περπατήστε για να δείτε όλα τα αξιοθέατα.

Ακούγεται απλό και ανόητο, αλλά η Ρώμη φιλοξενεί τόσα πολλά αξιοθέατα που προκαλούν δέος και σχεδόν όλα αυτά τα εμβληματικά ορόσημα –σκεφτείτε το Κολοσσαίο και τη Φοντάνα ντι Τρέβι– αξίζουν να τα δείτε ανεξάρτητα από το χρόνο που τα επισκέπτεστε. Με τόσο παλιούς, ανώμαλους δρόμους, η ποδηλασία δεν είναι και η πιο άνετη, ειδικά για τους επισκέπτες εκτός πόλης (αν και δεν αποκλείεται εντελώς).

Βρήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε άνετα όλα τα αξιοθέατα είναι να έχετε έναν οδηγό πεζοπορίας που θα σας μιλήσει για τα πάντα. Μπορείτε να περάσετε τη μία μέρα μαθαίνοντας για τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον και τα Ισπανικά Σκαλιά και την άλλη μπορείτε να περάσετε στο Κολοσσαίο και στα Ρωμαϊκά Φόρουμ μαθαίνοντας για όσα εξελίχθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.

Γνωρίστε τη σκηνή του φαγητού σε μια βίγκαν περιήγηση.

Η Ρώμη είναι το τέλειο μέρος για να περιπλανηθείτε και να συναντήσετε ένα νόστιμο εστιατόριο με εξαιρετικό φαγητό και ζυμαρικά. Αλλά αν θέλετε να τηρείτε μια πιο αυστηρή δίαιτα κατά την επίσκεψή σας, αυτή η βίγκαν περιήγηση με φαγητό χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός οδηγός για το χρόνο που περάσετε στη Ρώμη. Για να μην αναφέρουμε, θα περπατήσετε σε μερικές από τις πιο όμορφες γειτονιές της Ρώμης συζητώντας για φαγητό και ποτά. Τι καλύτερο από αυτό;

Μάθετε πώς να φτιάχνετε πίτσα και ζυμαρικά με ντόπιους σεφ.

Κάντε ένα διάλειμμα από την κατανάλωση πίτσας και ζυμαρικών για να φτιάξετε πίτσα και ζυμαρικά. Μάθετε μερικές εμπιστευτικές συμβουλές και τις βασικές οδηγίες από ντόπιους σεφ ενώ απολαμβάνετε μια δοκιμή κόκκινου κρασιού σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Αν και το μάθημα πραγματοποιείται στην αρχαία Αππία Οδό, οπότε μπορείτε να δείτε τον πρώτο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάστηκε για να συνδέσει τη Ρώμη με τη Νάπολη το 312 π.Χ., η παραλαβή γίνεται στο κέντρο της πόλης, κάτι που το καθιστά εύκολο και βολικό.

Χαλαρώστε σε ένα λουτρό σε αρχαία ρωμαϊκά ερείπια.

Εάν επιλέξατε ένα ξενοδοχείο χωρίς σπα ή κλείσατε ένα Airbnb, ίσως θέλετε να κάνετε ένα πρωινό (ή μια μέρα) άδεια από το περπάτημα στην πόλη για να να χαλαρώσετε. Το AcquaMadre Hammam είναι ένα λουτρό που βρίσκεται στην πραγματικότητα σε αρχαία ρωμαϊκά ερείπια, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την ιστορία της πόλης ενώ χαλαρώνετε στους τοίχους της για ατμόλουτρα και κρύες βουτιές. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια θεραπεία, όπως απολέπιση με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας ή περιποιήσεις λάσπης.

Διαβάστε επίσης

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΤΑΞΙΔΙ

Οι καλύτεροι εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για την καλοκαιρινή σας λίστα

Ενδιαφέροντες προορισμοί που συχνά παραβλέπονται υπέρ πιο δημοφιλών τοποθεσιών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department