Skip to main content

FITNESS

Θες κοιλιά-πλάκα; ΕΤΣΙ θα την αποκτήσεις

3 μύθοι καταρρίπτονται και εσύ αποκτάς κοιλιά-πλάκα... από ΣΗΜΕΡΑ.


Φύλλις Νικολάου

Ναι, ναι, στα 90s όλες ζηλέψαμε τους κοιλιακούς της Δέσποινας Βανδή και της Άννας Βίσση. Σήμερα, μπορεί να κοιτάς την Madonna και να απορείς πώς καταφέρνει να σου βάζει τα γυαλιά... στο 6-pack, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει τα πρώτα –ήντα. Κι επειδή η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι ε-ε-έρχεται, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους 3 πιο κοινούς μύθους για να κάνεις τα σετ των κοιλιακών σου πιο αποδοτικά από σήμερα και να φτάσεις στην παραλία με επίπεδη και σούπερ γραμμωμένη κοιλιά. Είσαι έτοιμη να μάθεις όλη την αλήθεια; 

Μύθος #1: Οι άνω και οι κάτω κοιλιακοί είναι αυτόνομοι

Οι κοιλιακοί είναι μια ενιαία επιφάνεια. Όποια άσκηση για κοιλιακούς κι αν προτιμάς να κάνεις, θα καταφέρεις να γυμνάσεις ταυτόχρονα και τους άνω και τους κάτω κοιλιακούς. Ωστόσο, μπορείς να δώσεις έμφαση στα σημεία της κοιλιακής χώρας (π.χ. στο πλάι αν ανησυχείς για το φαινόμενο «muffin top») που θέλεις, με ειδικές ασκήσεις. 

Μύθος #2: Όταν κάνεις κοιλιακούς, τα χέρια σου πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος

Όταν τοποθετείς τα χέρια σου στον αυχένα για τον στηρίξεις, υπάρχει κίνδυνος άθελά σου να τραυματίσεις τους μύες της συγκεκριμένης περιοχής. Είναι προτιμότερο να τοποθετείς τα χέρια σου σταυρωτά στο στήθος ή να ακουμπάς τις παλάμες κοντά την περιοχή των αυτιών.

Μύθος#3: Για να δεις αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις κοιλιακούς κάθε μέρα

Κι όμως, οι μύες τονώνονται κατά την περίοδο της ξεκούρασης. Όταν, λοιπόν, γυμνάζεις τους κοιλιακούς μυς καθημερινά, τους κουράζεις περισσότερο. Είναι, λοιπόν, καλύτερο να αφήνεις να μεσολαβήσουν τουλάχιστον 24 ώρες μεταξύ των ασκήσεων, ώστε να έχουν χρόνο οι μύες να ξεκουράζονται αρκετά.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department