Σήκω από τον καναπέ... - AllYou.gr

Search

Σήκω από τον καναπέ...

...και ρίξ' το στην άσκηση. Έχεις 5 καλούς λόγους για να το κάνεις! 

07 Σεπτεμβρίου 2014

Το τέλος των διακοπών και η επιστροφή στο σπίτι έχουν ρίξει τη διάθεση σου, με αποτέλεσμα να μη θέλεις να εγκαταλείψεις τον καναπέ σου; Κι όμως, η άσκηση είναι το καλύτερο αντίδοτο για να ξαναβρείς τη χαμένη ενέργειά σου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Επιπλέον, μπορεί να σε βοηθήσει να: 

…βελτιώσεις τη σεξουαλική ζωή σου: Με την αύξηση της αντοχής και της ενέργειας που χαρίζει η άσκηση. Επιπλέον, γυμνάζονται οι μύες της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει πιο εύκολα στην κορύφωση.   

…κόψεις το κάπνισμα: Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες έχουν παρόμοια δράση με το τσιγάρο. Με λίγα λόγια, μπορεί να αποτελέσει μια μορφή -πολύ πιο υγιεινού- εθισμού. 

…ψηλώσεις: Έστω και –δυστυχώς μόνο- φαινομενικά. Βελτιώνεται η στάση του σώματος, με αποτέλεσμα η σπονδυλική στήλη να είναι σε ευθεία γραμμή κι εσύ να «κερδίζεις» 2-3 πόντους!  

… θυμάσαι καλύτερα: Η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Όσο πιο καλά λειτουργεί το κυκλοφορικό του εγκεφάλου, τόσο καλύτερα αυτός αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.  

…χαμογελάς συχνότερα: Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και καταθλιπτική διάθεση. 

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!