Skip to main content

FITNESS

Γιατί η άσκηση είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου αν πάσχεις από χρόνιο στρες

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τη βάλεις στη ζωή σου.



Η άσκηση – όσο κι αν δεν το πιστεύεις – λειτουργεί σαν ένας υπερήρωας όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση του χρόνιου στρες που όλο και περισσότερες από εμάς βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Να λοιπόν γιατί είναι τόσο μεγάλη επένδυση και καλό είναι να την βάλεις στο πρόγραμμα.

Μείωση του στρες

Η σωματική δραστηριότητα, είτε πρόκειται για γρήγορο περπάτημα είτε για γιόγκα, πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες είναι οι φυσικοί ανυψωτές της διάθεσης του σώματός μας. Βοηθούν στη μείωση του στρες και ενισχύουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

Υγεία του εγκεφάλου

Η άσκηση προάγει την παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συναισθημάτων άγχους και κατάθλιψης που συχνά συνοδεύουν το χρόνιο στρες.

Σωματική υγεία

Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας. Η άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή υγεία, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Απόσπαση της προσοχής και εστίαση

Η ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα παρέχει ένα πνευματικό διάλειμμα από τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή μας. Μπορεί να μετατοπίσει την εστίασή μας μακριά από τις ανησυχίες και να μας επιτρέψει να συγκεντρωθούμε στην άμεση εργασία, δημιουργώντας μια αίσθηση προσοχής.

Καλύτερος ύπνος

Η τακτική άσκηση μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, η οποία συχνά διαταράσσεται από το άγχος. Ο ποιοτικός ύπνος, με τη σειρά του, βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση των επιπέδων του στρες.

Ενδυνάμωση και έλεγχος

Η ενσωμάτωση της άσκησης στη ρουτίνα μας δίνει την αίσθηση του ελέγχου της υγείας μας. Αυτή η ενδυνάμωση μπορεί να εξουδετερώσει το αίσθημα αδυναμίας που συχνά συνοδεύει το χρόνιο στρες.

Κοινωνική υποστήριξη

Η συμμετοχή σε ομαδικές ασκήσεις ή μαθήματα διαφόρων αθλημάτων μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση κοινότητας και υποστήριξης, μειώνοντας τα συναισθήματα απομόνωσης που μερικές φορές συνοδεύουν το χρόνιο στρες.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά