Skip to main content

FITNESS

6 είδη γυμναστικής για να βελτιώσεις την αντοχή σου στη φυσική δραστηριότητα

Τι να ξεκινήσεις για να δεις την αντοχή σου να βελτιώνεται άμεσα.



Η βελτίωση της αντοχής περιλαμβάνει την αύξηση της ικανότητας του σώματός μας να διατηρεί τη σωματική δραστηριότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν έξι ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αντοχής σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και το καρδιαγγειακό σύστημα, για να τις δοκιμάσεις άμεσα.

Τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική αντοχή του σώματός σου. Ξεκίνα με διαχειρίσιμο ρυθμό και αύξησε σταδιακά την απόσταση ή τον χρόνο σου καθώς βελτιώνεται η αντοχή σου. Η διαλειμματική προπόνηση, που περιλαμβάνει σύντομες εκρήξεις τρεξίματος υψηλής έντασης, μπορεί επίσης να είναι ευεργετική.

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης που στοχεύει στο κάτω μέρος του σώματος και βελτιώνει την καρδιαγγειακή φυσική μας κατάσταση. Είτε προτιμάς το ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, είτε χρησιμοποιείς ένα σταθερό ποδήλατο στο σπίτι, οι συνεπείς συνεδρίες ποδηλασίας μπορούν να ενισχύσουν την αντοχή σου. Προσάρμοσε την αντίσταση ή την κλίση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μια προπόνηση για όλο το σώμα, που εμπλέκει πολλές μυϊκές ομάδες ενώ είναι εύκολη για τις καταπονημένες αρθρώσεις. Οι τακτικές προπονήσεις κολύμβησης μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή αντοχή και τη δύναμή σου. Δοκίμασε γύρους κολύμβησης με σταθερό ρυθμό ή ενσωματώνοντας διαλειμματική προπόνηση.

Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Το HIIT περιλαμβάνει σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης που ακολουθούνται από περιόδους ανάπαυσης ή δραστηριότητας χαμηλότερης έντασης. Αυτή η μορφή προπόνησης είναι αποτελεσματική στη βελτίωση της αερόβιας αντοχής.

Κωπηλασία

Η κωπηλασία εμπλέκει πολλές μυϊκές ομάδες, παρέχοντας μια αποτελεσματική προπόνηση για ολόκληρο το σώμα. Είτε χρησιμοποιείς μηχανή κωπηλασίας, είτε κάνεις κωπηλασία σε πραγματικό σκάφος, αυτή η άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή αντοχή και δυναμώνει την πλάτη, τα πόδια και τα χέρια.

Ασκήσεις σωματικού βάρους

Οι ασκήσεις σωματικού βάρους μπορούν να ενισχύσουν τη μυϊκή αντοχή, κάνοντας ασκήσεις όπως push-ups, squats, lunges και σανίδες στην καθημερινότητά σου. Εκτέλεσε αυτές τις ασκήσεις με κυκλική προσέγγιση και με ελάχιστη ανάπαυση μεταξύ των σετ για να χτίσεις δύναμη και αντοχή.

Διαβάστε επίσης

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου

FITNESS

Οκτώ τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Πώς να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου