Χάσε κιλά, κάνοντας τον... Κινέζο (ή -έστω- τον Ιάπωνα) - AllYou.gr

Search

Χάσε κιλά, κάνοντας τον... Κινέζο -έστω- τον Ιάπωνα)

5 συμβουλές -εμπνευσμένες από την Ανατολή- για να τα χάσεις!  

22 Οκτωβρίου 2015
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται (και είναι) από τις καλύτερες του κόσμου. Ωστόσο, καλό θα είναι να υιοθετήσουμε και μερικές συνήθειες από τους Ιάπωνες. Έχουν από τα πιο χαμηλά επίπεδα παχυσαρκίας παγκοσμίως, καθώς μόνο το 3% των γυναικών είναι παχύσαρκες (στη Ελλάδα αυτό το ποσοστό φτάνει το 18%), ενώ έχουν το μεγαλύτερο πληθυσμό ατόμων με ηλικία άνω των 100.

Υιοθέτησε, λοιπόν, τις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων:

1. Σταμάτα πριν χορτάσεις. Οι Ιάπωνες εφαρμόζουν αυτό που λένε «χαρα χατσι μπουνμε», που σημαίνει να τρως μέχρι να έχεις χορτάσει κατά 80%.

2. Κατανάλωσε μικρές μερίδες. Οι Ιάπωνες τρώνε σε μικρά πιατάκια.

3. Βάλε χρώμα. Ακολουθούν την αρχή «σίκι», που λέει ότι κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει 5 χρώματα: άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο και μαύρο (εναλλακτικά, καφέ ή μελιτζανί). Όσο πιο πολλά χρώματα στο πιάτο, τόσο περισσότερες οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες.

4. Κατανάλωσε περισσότερο ψάρι, ενώ χρησιμοποίησε το κρέας ως συνοδευτικό. Στη γιαπωνέζικη κουζίνα σπάνια αποτελεί το κυρίως πιάτο: συνήθως το ρύζι και τα λαχανικά έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο. 

5. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερες σούπες. Οι Ιάπωνες τρώνε πολλές σούπες, πλούσιες σε λαχανικά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!