ΑΥΤΗ είναι όλη η αλήθεια για τα τηγανιτά - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΗ είναι όλη η αλήθεια για τα τηγανιτά

Απενοχοποίηση τώρα!

01 Φεβρουαρίου 2016
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Ποια είναι η πρώτη σκέψη σου όταν ακούς τις λέξεις «πατάτες», «κολοκυθάκια» και «κεφτεδάκια»; Αν η απάντησή σου είναι τηγανιτά, τότε μάλλον είσαι δικιά μας (και σίγουρα δεν θα τα χαλάσουμε στο δίλημμα: τζατζίκι ή τυροκαυτερή). Αν πάλι, η απάντησή σου είναι «όχι» και, επομένως, δε συνδέεται καθόλου με τον απολαυστικά τσιριχτό ήχο που κάνει το λάδι όταν κάψει, τότε έχουμε να σου πούμε μόνο το εξής ένα: μήπως να το ξανασκεφτόσουν; 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με ισπανική έρευνα, αν τηγανίζεις το φαγητό σου με ελαιόλαδο ή σπορέλαιο, δεν διατρέχεις μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια από εκείνους που δεν καταναλώνουν καθόλου τηγανητές τροφές, αλλά προτιμούν να τρώνε τα φαγητά τους ψητά ή βραστά. 

Η επιστημονική μελέτη παρακολούθησε 40.000 ενηλίκες για μια περίοδο έντεκα χρόνων και διεξήχθη από Ισπανούς ερευνητές. Σύμφωνα πάντως με τους τελευταίους, το μυστικό πρέπει να βρίσκεται στις πλούσιες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο λάδι (ειδικά στο ελαιόλαδο) και οι οποίες το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για το τηγάνισμα και -από ό,τι φαίνεται- για την καρδιά σου!

Το μόνο σημείο που χρήζει προσοχής είναι ένα: πέρα από αντιοξειδωτικά, το λάδι είναι επίσης πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά, γι' αυτό προσπάθησε να το χρησιμοποιείς με σύνεση!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!