Θες να αδυνατίσεις; Βγες για... φαγητό με τον σύντροφό σου - AllYou.gr

Search

Θες να αδυνατίσεις; Βγες για... φαγητό με τον σύντροφό σου

Χάσε, τρώγοντας.

18 Φεβρουαρίου 2016

Ο έρωτας μπορεί να περνάει από το στομάχι, αλλά -από ό,τι φαίνεται- σου κόβει και την όρεξη. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά Αμερικανοί ερευνητές οι οποίοι, ωστόσο, δεν αναφέρονται στον ανεκπλήρωτο έρωτα ως την αιτία της χαμένης όρεξης! Αντίθετα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες τρώμε λιγότερο όταν απολαμβάνουμε ένα γεύμα όχι με τις φίλες, αλλά με κάποιον εν δυνάμει σύντροφο ή τους άντρες φίλους μας.

Στα πλαίσια της έρευνας, που εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Indiana University στην Πενσιλβανία, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι οι γυναίκες συνήθως παραγγέλνουν πιάτα που περιέχουν περίπου 850 θερμίδες κάθε φορά που γευματίζουν με άλλες γυναίκες, ενώ ο αριθμός των θερμίδων πέφτει στις 720, όταν απέναντί τους στο τραπέζι έχουν κύριο. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι λόγοι είναι βαθιά πολιτισμικοί. Οι γυναίκες έχουμε τη στερεοτυπική πεποίθηση ότι όταν τρώμε λίγο φανερώνουμε πιο θηλυκή συμπεριφορά και ότι έτσι γινόματε περισσότερο ελκυστικές στο αντίθετο φύλο. Αυτή η ιδέα, μάλιστα, είναι τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μας, που την εφαρμόζουμε ακόμη κι όταν απέναντί μας έχουμε έναν άντρα για τον οποίον δεν νιώθουμε καμία ερωτική έλξη.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι μπορείς να χάσεις κιλά... τρώγοντας, αλλά μόνο αντρική παρέα! 

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!