Μάθε γιατί το γλυκό μετά το Πρωινό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ - AllYou.gr

Search

Μάθε γιατί το γλυκό μετά το Πρωινό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

 Δίαιτα χωρίς γλυκό γίνεται;  Δε γίνεται!

03 Αυγούστου 2016

Αν θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά εύκολα και αποτελεσματικά, η λύση είναι μία: φάε ένα γλυκάκι! Ναι, ναι καλά διάβασες, γράψαμε «γλυκάκι». Εμείς θέλουμε να σε βάλουμε στο δρόμο της... ζάχαρης, αλλά μόνο για το καλό σου!

Ένα γλυκό μετά το πρωινό σου, άλλωστε, επιβάλλεται εφόσον επιθυμείς να χάσεις βάρος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Tel Aviv! 

Σε αυτήν, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στις οποίες δόθηκε η οδηγία να καταναλώνουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθημερινά. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ότι στη μια ζητήθηκε να συνοδεύσουν το πλούσιο πρωινό τους με ένα μικρό γλυκό. Όσοι, λοιπόν, ακολούθησαν τη συμβουλή των ειδικών, είχαν την χαρά να δουν την ένδειξη της ζυγαριάς τους να πέφτει... 2-3 κιλά, σε σύγκριση με την ομάδα για την οποία το γλυκό θεωρήθηκε «απαγορευμένος» καρπός.

Προσπαθώντας να δώσουν επιστημονική απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό το... ευχάριστο θαύμα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το γλυκό προσφέρει μια σημαντική αύξηση στα επίπεδα της σεροτονίνης, η οποία με τη σειρά της, περιορίζει σημαντικά τις λιγούρες στη διάρκεια της ημέρας.

Θέλεις κι άλλες αποδείξεις για να πεις «ναι» σε εκείνο το κρουασανάκι με το οποίο ονειρεύεσαι να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!