Έχασες κιλά; ΕΤΣΙ θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος - AllYou.gr

Search

Έχασες κιλά; ΕΤΣΙ θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος

3 "χρυσοί" κανόνες!

10 Ιουλίου 2016

Η απώλεια των περιττών κιλών αποτελεί σίγουρα μια σημαντική επιτυχία και βασικό βήμα για την αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους. 

Όμως, η προσπάθεια δε σταματά εκεί, αφού μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθεί μια εξίσου μεγάλη –αν όχι μεγαλύτερη- πρόκληση. Ο λόγος για την προσπάθεια μακροχρόνιας διατήρησης της απώλειας βάρους.

Η επιστροφή στις παλιές διαιτητικές συνήθειες μάλλον δεν αποτελεί την κατάλληλη τακτική, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι τελικά θα οδηγήσει σε επανάκτηση των χαμένων κιλών ή ίσως και περισσότερων. Ποιες είναι, λοιπόν, οι κινήσεις «κλειδιά» που μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διατήρηση της απώλειας βάρους; Παρακάτω θα δείτε τρεις από αυτές:

1. Υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, το οποίο να περιλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, μειωμένη κατανάλωση γρήγορου-πρόχειρου φαγητού και επιλογή προϊόντων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Παράλληλα, στοχεύστε σε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα, που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του αισθήματος πείνας και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση πρωινού, καθώς έχει φανεί ότι αποτελεί μία συμπεριφορά την οποία υιοθετεί μεγάλο ποσοστό ατόμων που κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

2. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η φυσική δραστηριότητα αποτελεί βασικό παράγοντα στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, έχει φανεί πως ο ρόλος της άσκησης πιθανόν να είναι ακόμη πιο σημαντικός στη φάση διατήρησης της απώλειας. Επομένως, επιδιώξτε καθημερινή ενασχόληση με κάποιο είδος άσκησης και παράλληλα, προσπαθήστε να περιορίσετε το χρόνο που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες.

3. Παρακολουθήστε το βάρος σας. Η ζύγιση σε τακτά χρονιά διαστήματα μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια διατήρησης της απώλειας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά. Σε κάθε περίπτωση, η μέτρηση του βάρους σας 2-3 φορές το μήνα θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές και ακολούθως, να εφαρμόσετε κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό
BEAUTY TIPS

6 φυσικοί τρόποι να αποκτήσεις πλούσια φρύδια

Τα προϊόντα που θα σου προσφέρουν τα φρύδια που πάντα ήθελες!
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.
ΕΓΩ

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
FASHION NEWS

Γιατί αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν απ’ όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Η αναβίωση του filigree τεχνικής από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Christina Soubli.
DO IT YOURSELF

Το απόλυτο χτένισμα για τα άλουστα μαλλιά σου

Πώς να… σώσεις την κατάσταση και να δείχνεις λες και μόλις βγήκες από το κομμωτήριο!