Έχασες κιλά; ΕΤΣΙ θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος - AllYou.gr

Search

Έχασες κιλά; ΕΤΣΙ θα διατηρήσεις το νέο σου βάρος

3 "χρυσοί" κανόνες!

10 Ιουλίου 2016

Η απώλεια των περιττών κιλών αποτελεί σίγουρα μια σημαντική επιτυχία και βασικό βήμα για την αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους. 

Όμως, η προσπάθεια δε σταματά εκεί, αφού μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθεί μια εξίσου μεγάλη –αν όχι μεγαλύτερη- πρόκληση. Ο λόγος για την προσπάθεια μακροχρόνιας διατήρησης της απώλειας βάρους.

Η επιστροφή στις παλιές διαιτητικές συνήθειες μάλλον δεν αποτελεί την κατάλληλη τακτική, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι τελικά θα οδηγήσει σε επανάκτηση των χαμένων κιλών ή ίσως και περισσότερων. Ποιες είναι, λοιπόν, οι κινήσεις «κλειδιά» που μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική διατήρηση της απώλειας βάρους; Παρακάτω θα δείτε τρεις από αυτές:

1. Υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο, το οποίο να περιλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, μειωμένη κατανάλωση γρήγορου-πρόχειρου φαγητού και επιλογή προϊόντων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Παράλληλα, στοχεύστε σε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα, που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του αισθήματος πείνας και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση πρωινού, καθώς έχει φανεί ότι αποτελεί μία συμπεριφορά την οποία υιοθετεί μεγάλο ποσοστό ατόμων που κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

2. Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η φυσική δραστηριότητα αποτελεί βασικό παράγοντα στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, έχει φανεί πως ο ρόλος της άσκησης πιθανόν να είναι ακόμη πιο σημαντικός στη φάση διατήρησης της απώλειας. Επομένως, επιδιώξτε καθημερινή ενασχόληση με κάποιο είδος άσκησης και παράλληλα, προσπαθήστε να περιορίσετε το χρόνο που αφιερώνετε σε καθιστικές δραστηριότητες.

3. Παρακολουθήστε το βάρος σας. Η ζύγιση σε τακτά χρονιά διαστήματα μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια διατήρησης της απώλειας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά. Σε κάθε περίπτωση, η μέτρηση του βάρους σας 2-3 φορές το μήνα θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές και ακολούθως, να εφαρμόσετε κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Το total black look που θα θέλεις να φορέσεις τώρα

Θες να αντιγράψεις το πιο κομψό outfit της fashion blogger Sara Donaldson; Σε καταλαβαίνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 υλικά για να κάνεις γρήγορες και γευστικές σούπες

Τώρα που ο καιρός κρυώνει, πες ναι στις σούπες! Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τις ετοιμάσεις.
ΠΑΙΔΙ

Η θεατρική παράσταση για το bullying που πρέπει να δει κάθε παιδί

Η οικογενειακή κωμδιά «ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις.
FASHION TRENDS

Κεφάλαιο μπότες: Τι θα φορεθεί φέτος και τι όχι;

Εάν έχεις σκοπό να κάνεις μια νέα αγορά μπότας, τότε φρόντισε να είσαι ενημερωμένη!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.