ΟΛΗ η αλήθεια για το παγωτό - AllYou.gr

Search

ΟΛΗ η αλήθεια για το παγωτό

We all scream for ice cream!

26 Ιουλίου 2016

Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό. Κι επειδή είναι δύσκολο να αντισταθείς στο πιο γλυκό, απολαυστικό και δροσιστικό πειρασμό, σου αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια για τα παγωτά, απαντώντας σε τρεις συνηθισμένες απορίες.

Spoiler alert: μπορείς να απολαμβάνεις το... παγωτάκι σου χωρίς ενοχές.

Απορία #1: «Παχαίνει το παγωτό;»

Τα παγωτά άδικα θεωρούνται ένοχα για τα έξτρα (καλοκαιρινά) κιλά. Μάλιστα, ακόμα κι αν συνηθίζεις να τρως ένα παγωτό την ημέρα, μπορείς να διατηρήσεις τη γραμμή σου άθικτη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ενδέχεται να ξεφορτωθείς και μερικά περιττά κιλάκια. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε πρόσφατη Σουηδική έρευνα στην οποία διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που καταναλώνουν μια μερίδα γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα, παίρνουν λιγότερο βάρος από εκείνα που δε συνηθίζουν να τα βάζουν στο πιάτο τους.

Απορία #2: «Τα παγωτά είναι πλούσια σε ζάχαρη. Είναι πράγματι θρεπτικά;»

Είναι γεγονός ότι μερικές κατηγορίες παγωτών είναι πλούσιες όχι μόνο σε σάκχαρα αλλά και σε λιπαρά. Παράλληλα, όμως, το παγωτό είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών κι άλλων σημαντικών για τον οργανισμό διατροφικών συστατικών. Με άλλα λόγια, αν καταναλώνεις παγωτό με... μέτρο, δε χρειάζεται να φοβάσαι για τη σιλουέτα σου. Για να γλιτώσεις τις έξτρα θερμίδες, πες «όχι» σε εκείνα που περιέχουν ξηρούς καρπούς, κομμάτια ή σιρόπι σοκολάτας.

Απορία #3: «Τα παγωτά έχουν περισσότερες θερμίδες από άλλα επιδόρπια;»

Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα, οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να υπερεκτιμούμε την θερμιδική αξία τους. Για του λόγου το αληθές, αν μπεις στον κόπο να συγκρίνεις τα παγωτά με άλλα επιδόρπια, θα διαπιστώσεις ότι η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική: μια κανονική μερίδα παγωτού (περίπου 100 γραμμάρια), διαθέτει 1/3 λιγότερες θερμίδες από την ίδια ποσότητα σοκολάτας γάλακτος.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!