Αυτό το υλικό κάνει τα σπιτικά σάντουιτς ακόμα πιο νόστιμα - AllYou.gr

Search

Αυτό το υλικό κάνει τα σπιτικά σάντουιτς ακόμα πιο νόστιμα

Έχει λιγότερες θερμίδες, είναι εύκολο και σούπερ υγιεινό.

20 Δεκεμβρίου 2016

Το σάντουιτς αποτελεί ένα εύκολο γεύμα, σωστά; Το πρόβλημα όμως είναι ότι μπορεί να γίνει και παχυντικό ειδικά αν απλώνεις σε αυτό μεγάλες ποσότητες μαγιονέζας. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να παρασκευάσεις αυτό το spread που περιέχει καλά λιπαρά αλλά και φυτικές ίνες, ένας συνδυασμός που χορταίνει αλλά και δεν προωθεί την αποθήκευση λίπους. Η συνταγή; Απλή. Ανακάτεψε ελαιόλαδο, ξίδι και φασόλια. Σε ένα μπολ, φτιάξε μείγμα λαδόξυδου (3 μέρη λάδι-1 μέρος ξίδι) και μετά ανακάτεψε 3 μέρη λαδόξιδο και 1 μέρος βραστά φασόλια. Προσάρμοσε τη ποσότητα των συστατικών μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή. Το μείγμα αυτό όχι μόνο έχει περισσότερες ίνες, αλλά και περισσότερη πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και σίδηρο. Εκτός από γέμιση για σάντουιτς, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ντιπ με λαχανικά, κριτσίνια ή παξιμαδάκια, σάλτσα για ζυμαρικά ακόμα και σάλτσα για πίτσα. Για να μην βαρεθείς, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το spread και στις ακόλουθες παραλλαγές:

Μαύρα Φασόλια
+ Ξύδι Μπαλσάμικο
+ Ταχίνι

Κόκκινα Φασόλια
+ Μηλόξυδο
+ Βασιλικό

Φακές
+ Λάδι
+ Σάλτσα Σόγιας
 

×
Alterra