Skip to main content

FOOD

Το λάθος που κάνεις όταν τρως αβοκάντο

Ώρα να διορθώσεις τα πράγματα!



Το αβοκάντο είναι πολύτιμο για την υγεία σου και το έχεις εντάξει στη διατροφή σου. Τέλεια! Μόνο που κάνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος. 

Το καθαρίζεις, το ξεφλουδίζεις, βγάζεις τον καρπό του και... ναι, μόλις έχεις πετάξει το πιο ωφέλιμο μέρος του αβοκάντο!

Γιατί μπορεί η σάρκα του να είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, όμως πάνω από το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του μάντεψε πού βρίσκονται. Καλά το κατάλαβες, στον καρπό του! 

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο καρπός του αβοκάντο: 
1.Μειώνει τις φλεγμονές. 
2.Καταπολεμά τον καρκίνο. 
3.Βελτιώνει την πέψη.
4.Βοηθά στην απώλεια βάρους.
5.Αναπληρώνει το χαμένο κολλαγόνο της επιδερμίδας. 

Και τώρα που πείστηκες, αναρωτιέσαι «Μα, πώς θα φάω τον καρπό;».

-Πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτον στη μέση και μετά σε τέταρτα. 
-Βάλε τα κομμάτια στο μπλέντερ και κάντα σκόνη. 
-Βάζε τη σκόνη σε σαλάτες, σούπες, φαγητά, smoothies- θα είναι λίγο πικρή η γεύση της αλλά σίγουρα αξίζει!
  


 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;