Skip to main content

FOOD

6 διατροφικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις πριν τα 30

Τέλος οι… τρέλες που έκανες στα 20!


Κέλλυ Νόβακ

Θυμάμαι όταν ήμουν 20 χρονών (μα, πόσο μεγάλη ακούγομαι με αυτή την φράση;) μπορούσα να φάω τα πάντα. Πέρα από το γεγονός ότι ο μεταβολισμός μου έτρεχε με… διακόσια, το στομάχι μου άντεχε τα πάντα. Και πίστεψέ μέχρι και σήμερα ο οργανισμός μου έχει αντέξει πάρα πολλά (και ποιες δεν έχουμε κάνει κατάχρηση του αλκοόλ στα φοιτητικά μας χρόνια οεο;)…

Παρόλα αυτά, όσο μεγαλώνω (αυτή η φράση και αν με κάνει να ακούγομαι μεγάλη!) συνειδητοποιώ ότι ο οργανισμός μου δεν με «αφήνει» να κάνω την ανέμελη ζωή που έκανα 10 χρόνια πριν. Ένα hangover μετά από μια βραδιά ξέφρενου πάρτυ φαντάζει σαν κακό όνειρο και η κακή διατροφή (βλ. junk food) δεν «συμφωνεί» άλλο με το στομάχι μου.

Και γενικά, βλέπω διαφορές στο σώμα μου εδώ και μερικά χρόνια. Όταν προσέχω την διατροφή μου, ο μεταβολισμός μου δεν λειτουργεί το ίδιο γρήγορα όπως όταν ήμουν 20 ή 25χρονών. Όλα αυτά με έκαναν να σκεφτώ σοβαρά τις διατροφικές μου συνήθειες. Από τότε λοιπόν, αποφάσισα ότι πρέπει να κάνω τα εξής:

#1. Να τρώω πιο «καθαρά»: Τροφές με βιταμίνες και φαγητά με αγνά υλικά

#2. Να μαγειρεύω τα γευμάτά μου: Έτσι, μπορώ να ελέγχω τι μπαίνει στο φαγητό μου.

#3. Να μειώσω την ζάχαρη: Αυτό σημαίνει ότι μείωσα την ζάχαρη στον καφέ αλλά και τα ποτά και αναψυκτικά που περιέχουν μεγάλα ποσοστά ζάχαρης.

#4. Να πίνω με μέτρο: Χωρίς να χρειάζεται να γυρνάω κάθε βράδυ «τύφλα» στο σπίτι!

#5. Να πίνω νερό συνέχεια: Πάρα πολύ σημαντική συνήθεια η συχνή ενυδάτωση του οργανισμού (αυτό σημαίνει πάνω από 8 ποτήρια νερό την ημέρα).

#6. Να γυμνάζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα: «Το σώμα είναι ο ναός σου», λέει ο λαός και συμφωνώ. Δεν έχω σκοπό να αφήσω το σώμα μου να «σκουριάσει» και να μην μπορώ σε λίγο καιρό να ανεβαίνω ούτε μερικές σκάλες!

 

Μήπως λοιπόν, πρέπει και εσύ να αρχίσεις να υιοθετείς αυτές τις συνήθειες; Να ξέρεις ότι θα νιώσεις καταπληκτικά όταν δεις τα αποτελέσματα στην υγεία αλλά και το σώμα σου!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department