Skip to main content

FOOD

4 λόγοι που θα σε πείσουν να κόψεις την ζάχαρη

Μήπως να αρχίσεις να λες «όχι» στον γλυκό αυτό πειρασμό;


Κέλλυ Νόβακ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να τρώμε πολύ ζάχαρη μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Αν θέλεις λοιπόν, να διατηρήσεις ένα υγιή και χαρούμενο οργανισμό, το να μειώσεις την ζάχαρη είναι σίγουρα ένα καλό βήμα. Με το να κόψεις την ζάχαρη θα προσφέρεις καταπληκτικά πλεονεκτήματα στην υγεία σου! Παρακάτω λοιπόν, σου παρουσιάζω 4 λόγους που θα σε πείσουν να μειώσεις μέχρι και να κόψεις ολωσδιόλου την ζάχαρη!

#1. Μειώνοντας την ζάχαρη βοηθάς να πέσει η πίεση! Τρώγοντας πολύ ζάχαρη ανεβαίνει η πίεση κάτι που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιαγγειακές παθήσεις, οπότε μειώνοντας την ζάχαρη μειώνεις και τα προβλήματα με την πίεση αλλά και την χοληστερόλη.

#2. Κόψε την ζάχαρη και ο εγκέφαλος σου θα λειτουργεί καλύτερα! Η πολύ ζάχαρη εξασθενεί την διανοητική λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την μνήμη!

#3. Βελτίωσε την διάθεσή σου, μειώνοντας την ζάχαρη! Κι όμως! Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη παίζει σημαντικό ρόλο στην κακή διάθεση μέχρι και στις καταθλιπτικές τάσεις ενός ανθρώπου. Όταν ο εγκέφαλός δέχεται δόσεις ζάχαρης, η ινσουλίνη γίνεται πιο άνοση απέναντι στο πώς την δέχεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε άγχος και κατάθλιψη.

#4. Κόβοντας την ζάχαρη το δέρμα σου θα γίνει καλύτερο! Η πολύ ζάχαρη στην διατροφή σου κάνει το δέρμα θαμπό, δημιουργεί ρυτίδες ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ακμή! Να θυμάσαι: ότι τρώμε φαίνεται και στο δέρμα μας!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;