Skip to main content

FOOD

4 λόγοι που θα σε πείσουν να κόψεις την ζάχαρη

Μήπως να αρχίσεις να λες «όχι» στον γλυκό αυτό πειρασμό;


Κέλλυ Νόβακ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να τρώμε πολύ ζάχαρη μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Αν θέλεις λοιπόν, να διατηρήσεις ένα υγιή και χαρούμενο οργανισμό, το να μειώσεις την ζάχαρη είναι σίγουρα ένα καλό βήμα. Με το να κόψεις την ζάχαρη θα προσφέρεις καταπληκτικά πλεονεκτήματα στην υγεία σου! Παρακάτω λοιπόν, σου παρουσιάζω 4 λόγους που θα σε πείσουν να μειώσεις μέχρι και να κόψεις ολωσδιόλου την ζάχαρη!

#1. Μειώνοντας την ζάχαρη βοηθάς να πέσει η πίεση! Τρώγοντας πολύ ζάχαρη ανεβαίνει η πίεση κάτι που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιαγγειακές παθήσεις, οπότε μειώνοντας την ζάχαρη μειώνεις και τα προβλήματα με την πίεση αλλά και την χοληστερόλη.

#2. Κόψε την ζάχαρη και ο εγκέφαλος σου θα λειτουργεί καλύτερα! Η πολύ ζάχαρη εξασθενεί την διανοητική λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τις πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την μνήμη!

#3. Βελτίωσε την διάθεσή σου, μειώνοντας την ζάχαρη! Κι όμως! Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη παίζει σημαντικό ρόλο στην κακή διάθεση μέχρι και στις καταθλιπτικές τάσεις ενός ανθρώπου. Όταν ο εγκέφαλός δέχεται δόσεις ζάχαρης, η ινσουλίνη γίνεται πιο άνοση απέναντι στο πώς την δέχεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε άγχος και κατάθλιψη.

#4. Κόβοντας την ζάχαρη το δέρμα σου θα γίνει καλύτερο! Η πολύ ζάχαρη στην διατροφή σου κάνει το δέρμα θαμπό, δημιουργεί ρυτίδες ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ακμή! Να θυμάσαι: ότι τρώμε φαίνεται και στο δέρμα μας!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department