Skip to main content

FOOD

Φιστικοβούτυρο: Αφού παχαίνει, γιατί να το τρώω;

Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά αλεσμένα φιστίκια.



Αν ενημερώνεσαι για τα θέματα διατροφής, θα έχεις ίσως καταλάβει ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που παχαίνουν αλλά καταναλώνοντάς τες σε μικρή ποσότητα θεωρούνται απαραίτητες για τον οργανισμό σου.

Για παράδειγμα, το αβοκάντο και τα υπέροχα καλά λιπαρά του, που έχει γίνει και τόσο μόδα τελευταία. Κανένας δεν σου έχει πει να τρως τα αβοκάντο δύο-δύο, σωστά; Μερικές φετούλες όμως μέσα στη σαλάτα ή στο σάντουιτς θα σου δώσουν τα καλά λιπαρά που έχεις ανάγκη.

Το ίδιο ισχύει και με το φιστικοβούτυρο, αυτή τη δυναμωτική και θρεπτική τροφή, που είναι ουσιαστικά πολτός αλεσμένων φιστικιών. 

Μία κουταλιά και μόνο μπορεί να σου χαρίσει πολλή πρωτεϊνη και να σε κάνει να νιώθεις χορτασμένη για ώρες. Άρα, όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά σε βοηθάει και να χάσεις βάρος!

Συγκεκριμένα, μία κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο έχει περίπου 90 θερμίδες ενώ δύο κουταλιές θα σου δώσουν τόση πρωτεϊνη όση θα έπαιρνες από 30 γραμμάρια τυρί ή 1 αυγό. 

Απόλαυσέ το το πρωί και θα σε γεμίσει ενέργεια ενώ μπορείς να το φας και το απόγευμα μετά το γυμναστήριο.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ένα κουταλάκι και να αδειάσεις το βαζάκι με τη μία. Μετά, μην λες ότι παχαίνει.
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές