Skip to main content

FOOD

Το κρασί ίσως σε βοηθήσει να πιάσεις παιδί

...τουλάχιστον αυτό λέει μια νέα έρευνα.



Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί, το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα, μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσεις αλλά και να μείνεις έγκυος!

Αυτό διαπίστωσε μια νέα έρευνα που έγινε από το Washington University. Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν σωστά δίνεται από τις αρμόδιες κρατικές Αρχές, η σύσταση να αποφεύγεται το αλκόολ από γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν. Και βρήκαν ότι μάλλον είναι λάθος...! Τουλάχιστον για το κόκκινο κρασί, φαίνεται ότι πρέπει να γίνει μια εξαίρεση, γιατί μετά από μελέτη 135 γυναικών, διαπιστώθηκε ότι αυτό το ποτό συνδέεται με αυξημένη γονιμότητα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί όλα να οφείλονται στην ρεσβερατρόλη που εντοπίζεται σε υψηλή συγκέντρωση στο κόκκινο κρασί. 

Ο καθηγητής Adam Balen, πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας γονιμότητας, ανέφερε: "Είναι ενδιαφέρουσα ιδέα ότι μια μικρή ποσότητα κόκκινου κρασιού μπορεί να συνδέεται με αυξημένα ωοθηκικά αποθέματα. Ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι η έκθεση του αναπτυσσόμενου εμβρύου στο αλκόολ, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην ανάπτυξή του και έτσι η κατανάλωση αλκόολ πρέπει να είναι μικρότερη των 6 ποτηριών την εβδομάδα για γυναίκες που επιθυμούν να συλλάβουν". 

Και επίσης, προσοχή... Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο American Society for Reproductive Medicine, έδειξαν ότι το κόκκινο μπορεί να βοηθά, το λευκό όμως και η μπύρα δεν έχουν συνδεθεί με αυξημένη γονιμότητα. Διάλεξε σοφά και μη ξεχνάς το μέτρο!

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department