FOOD
5 λόγοι για να γίνεις λωτοφάγος
Έχεις φάει ποτέ λωτό;
Πρώτη δοκίμασε η κόρη μου όταν, με αφορμή τους Λωτοφάγους, ο δάσκαλος τούς πήγε στο σχολείο λωτούς, να τους δουν πώς είναι και να φάνε όποιοι ήθελαν. Την προηγούμενη βδομάδα τους είδα σε έναν πάγκο στην λαϊκή, γιατί τώρα είναι η εποχή που ωριμάζουν (από Οκτώβριο ως και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο).
Και κάπως έτσι αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο αυτό το σούπερ αντιοξειδωτικό φρούτο που συμβολίζει τη γονιμότητα, την αγνότητα και τον ερωτισμό. Και βρήκα 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να γίνουμε όλες λωτοφάγοι.
Ο λωτός:
1. Έχει λίγες θερμίδες, μόλις 70 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.
2. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Φαντάσου ότι ένας μέτριος λωτός παρέχει περίπου το 21% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C.
3. Έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό και συμβάλλοντας στον σχηματισμό του κολλαγόνου της επιδερμίδας.
4. Περιέχει θρεπτικές ουσίες όπως το β-καροτένιο, το λυκοπένιο και ορισμένα φλαβονοειδή, όπως οι πολυφαινόλες και οι κατεχίνες.
5. Είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας είναι απαραίτητες στην πρόληψη ή και θεραπεία ορισμένων παθήσεων και προβλημάτων υγείας (δυσκοιλιότητα, διαβήτης, χολολιθίαση, υψηλή χοληστερίνη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, παχυσαρκία).
Tip: Μόνο φρόντισε να φας τον λωτό ώριμο, για να μην έχει στιφή γεύση, ενώ μπορείς να τον βάζεις και στις σαλάτες σου!
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου