Skip to main content

FOOD

4 τρικ για να χάνεις κιλά όσο κοιμάσαι

Έτσι θα αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου.



Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να χάσεις κιλά και να αποκτήσεις το κορμί που θα σε ικανοποιεί. Τα βασικά όμως είναι δύο και πολύ συγκεκριμένα: σωστή διατροφή και άσκηση. Εάν ακολουθείς αυτόν τον τρόπο ζωής, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη. 

Ξέρεις όμως ότι ακόμα και στον ύπνο έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάτι καλό για τον οργανισμό σου; Κι όμως!

Ακολούθησε απλά τις παρακάτω 4 συμβουλές:

1. Κλείσε φώτα, κλείσε μάτια
Μην αφήνεις φώτα ανοιχτά (δεν υπάρχει μπαμπούλας) και προτίμησε να κοιμάσαι στο σκοτάδι. Οι ειδικοί λένε ότι με αυτόν τον τρόπο το σώμα παράγει μελατονίνη, που σου προκαλεί νύστα ενώ σε βοηθά να καις θερμίδες. 

2. Άσε το κινητό στο σαλόνι
Μην κοιμάσαι με το κινητό ή το tablet πάνω στο κομοδίνο. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ειδοποιούν ότι το blue light των οθονών στέκεται εμπόδιο στην παραγωγή μελατονίνης και κατά συνέπεια στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού σου. Άσε που ξυπνάς μέσα στη νύχτα και τσεκάρεις και κανένα μηνυματάκι.

3. Μην πέφτεις στο κρεβάτι πεινασμένη
Αλλά ούτε και με βαρυστομαχιά. Το καλύτερο είναι να έχεις φάει από πριν κάτι ελαφρύ, σε πρωτεϊνη η οποία βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών. Και γιατί αυτό είναι σημαντικό; Γιατί όσο πιο πολλή μυική ομάδα έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Απλό.

4. Απόλαυσε τον ύπνο σου
Μην κοιμάσαι λίγες ούτε όμως και πολλές ώρες. Οι ιδανικές είναι 7-8 σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Εάν για χ λόγους έχεις αϋπνίες, λύσε άμεσα το πρόβλημα καθώς, εν μέσω άλλων, η έλλειψη ύπνου κάνει τα λιποκύτταρά σου πιο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, που σχετίζεται με την παχυσαρκία.

Διαβάστε επίσης

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

FOOD

To top 15 των λαχανικών με χαμηλούς υδατάνθρακες που αγαπούν οι διατροφολόγοι

Μπορεί να είναι τα λαχανικά με τους χαμηλότερους υδατάνθρακες, αλλά είναι γεμάτα με θρεπτική πυκνότητα και υπέροχη γεύση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department