Skip to main content

FOOD

Λίγο κρασί, λίγο χταπόδι και τη μάνα σου 

Η βόλτα που πρέπει να κάνεις μία φορά την εβδομάδα.



Μεγάλωσες πια. Δεν βγαίνεις με τους γονείς σου. Προτιμάς την παρέα των φίλων σου. Πόσο λογικό. Όλοι περνάμε από αυτή τη φάση. 

Και όλοι καταλήγουμε στο ότι ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας είναι τελικά ο πλέον πολύτιμος. 
Δεν θέλω να φανώ διδαχτική αλλά, να, θα το καταλάβεις μεγαλώνοντας πόσο σημαντικοί είναι οι γονείς στη ζωή σου και πόσο καθοριστική είναι η παρουσία τους. 

Για αυτό σου προτείνω να τους παίρνεις από το σπίτι μια φορά την εβδομάδα, και μια φορά το μήνα καλά είναι, και να τους πηγαίνεις στη θάλασσα για ψαράκι. Αν οι γονείς σου είναι ακόμα νέοι, μπορείς να κάνεις το ίδιο με τους παππούδες σου. 

Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου ακριβά. Φυσικά και δεν χρειάζεται να πάτε καν στη θάλασσα, εάν σου πέφτει μακρυά. Απλά να ξέρεις ότι χρειάζεται και εκείνοι να αλλάζουν κάπου κάπου εικόνες, και όχι μόνο κανάλια στην τηλεόραση. 

Πέρα από το ψυχολογικό, το οποίο είναι πολύ ουσιαστικό για την υγεία τόσο τη δική σου όσο και των γονιών σου, υπάρχει και τα καθαρά διατροφικό κομμάτι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα θαλασσινά αποτελούν την ιδανική τροφή για τους μεγαλύτερους ανθρώπους κυρίως όσον αφορά στην πρόληψη της απώλειας της μνήμης. 

Ένα γεύμα με θαλασσινά ή τροφές που περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, μία φορά την εβδομάδα, λειτουργεί ως ασπίδα ενάντια στην απώλεια μνήμης. 

Θα γεράσουν, θα έρθει και αυτό, ίσως σκεφτείς. Δεν είναι έτσι. Φυσικά το γήρας φέρνει μαζί του απώλειες. Νοητικές, εγκεφαλικές, σωματικές. Κι όμως υπάρχει τρόπος να φρενάρουμε λίγο αυτή τη διαδικασία.  

Οπότε, δες το αλλιώς και την επόμενη Κυριακή αφιέρωσέ την στην οικογένεια. Μπορεί να μην είστε ακριβώς όπως η φαμίλια των Dolce & Gabbana αλλά, οκ, μπορεί να είστε και καλύτεροι.

Οι ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί σίγουρα θα ωφελήσουν και εσένα, θα σε χαλαρώσουν, θα μειώσουν το στρες ενώ τα Ω3 λιπαρά οξέα θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου.

Έχω τέλεια ιδέα; Όχι, πες! 
 

Διαβάστε επίσης

FOOD

Σαρακοστή: Μια καλή αφορμή για να γίνεις vegan!

Σου έχουμε πολλούς λόγους 

FOOD

Ταχίνι: το πολύτιμο διατροφικό του προφίλ

Θα θες να το τρως κάθε μέρα μόλις διαβάσεις πόσο ωφέλιμο είναι!

Προτεινόμενα

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος