Γίνεται να τρως και να χάνεις θερμίδες; - AllYou.gr

Search

Γίνεται να τρως και να χάνεις θερμίδες;

Ας μιλήσουμε για τις αρνητικές τροφές.

19 Μαρτίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μπορεί να το έχω ονειρευτεί. Ή να το διάβασα κάπου, ένα βράδυ που ήμουν πολύ κουρασμένη και να το παρανόησα. Τροφές με αρνητικές θερμίδες. Αλήθεια τώρα; 

Ας σκεφτούμε λίγο λογικά: Υπάρχει περίπτωση να φάω κάτι, νόστιμο, άνοστο, δεν έχει σημασία, και να χάσω βάρος; Και εάν ναι, γιατί δεν έχει βγει μια σχετική δίαιτα να βρούμε την υγειά μας; 

Πάντα καχύποπτη ήμουν στα ευχάριστα νέα. Τώρα όμως η καχυποψία μου αποδείχθηκε απλά περιττή. 

Διαβάζω μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία και σύμφωνα με την οποία υπάρχει τροφή με αρνητικές θερμίδες και είναι... όχι ο λουκουμάς, όχι η πραλίνα φουντουκιού (και εδώ οι ελπίδες μας αργοπεθαίνουν, σβήνουν) αλλά το σέλερι!

Ορίστε τι φταίει και δεν αδυνατίζω. Δεν τρώω σέλερι. Γιατί εάν έτρωγα ο οργανισμός μου για να κινήσει τη διαδικασία της πέψης θα αναγκαζόταν να κάψει πιο πολλές θερμίδες από όσες έχει το σέλερι. 

Πόσες να έχει, θα μου πεις. Μόνο 52 θερμίδες. Δώσε τώρα βάση. Ο οργανισμός σου για να το κάψει ωμό θα χάσει 72 θερμίδες κι εάν το φτιάξεις σε smoothie, θα χάσει 112 θερμίδες. Ακούγεται σχεδόν μαγικό.

Σκέφτομαι, από τη στιγμή που η επιστήμη έχει αναγνωρίσει το σέλερι ως τροφή με αρνητικές θερμίδες, δεν θα υπάρχουν και άλλα; Δεν μπορεί. Οι φήμες ότι στην ίδια κατηγορία ανήκουν τα: γκρέιπφρουτ, αγγούρι και μαρούλι είναι ακόμα ανεπιβεβαίωτες.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ας κρατήσουμε αυτό.
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!