Θέλεις να γίνεις μητέρα; Αυτά τα επαγγέλματα... εγκυμονούν κινδύνους - AllYou.gr

Search

Θέλεις να γίνεις μητέρα; Αυτά τα επαγγέλματα... εγκυμονούν κινδύνους

Διάβασέ το! 

10 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που δουλεύουν περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα και όσες πρέπει συχνά να σηκώνουν βαριά φορτία εν ώρα εργασίας μένουν πιο αργά έγκυες. Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ μελέτησαν 1.739 νοσοκόμες που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί. Περίπου το 1/3 εργαζόταν τουλάχιστον 40 ώρες και το 40% αυτών έπρεπε συχνά να σηκώνουν βάρη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι όσες γυναίκες δούλευαν πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως, χρειάζονταν κατά μέσο όρο 20% περισσότερο χρόνο για να γίνουν μητέρες, σε σχέση με όσες δούλευαν 21 έως 40 ώρες. Επιπλέον, όσες σήκωναν ή μετακινούσαν βάρη τουλάχιστον 12 κιλών αρκετές φορές μέσα στη μέρα, παρέτειναν το χρόνο σύλληψης παιδιού έως 50% (κυρίως οι υπέρβαρες ή παχύσαρκες), σε σχέση με όσες δεν χρειαζόταν να κάνουν κάτι τέτοιο στην εργασία τους.

Ωστόσο, η εργασία σε νυχτερινές ή εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φαίνεται να παρατείνει τον χρόνο της σύλληψης. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα υγιή ζευγάρια συλλαμβάνουν παιδί μέσα σε 3-6 μήνες, ενώ μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο αν βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία, αν έχουν ιατρικά προβλήματα, αν είναι καπνιστές ή πίνουν πολύ αλκοόλ.

Οι γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν γρήγορα έγκυες, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να έχουν κανονικό βάρος, να ασκούνται σωματικά, να αποφεύγουν το κάπνισμα και το άγχος, καθώς επίσης να κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

 

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

3 tips για να έχεις όμορφο ύπνο

Απλές συμβουλές για να ξυπνήσεις φρέσκια και ξεκούραστη.
DO IT YOURSELF

Να τι θα φορέσεις στην επόμενη βραδινή σου έξοδο

Ακόμη και αν ο καιρός γράφει… μείον, εσύ θα είσαι in style!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά υπάρχουν τρόφιμα με αρνητικές θερμίδες;

Ώρα να μάθεις αν όντως υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανά ο οργανισμός για την πέψη τους.
FASHION TRENDS

Αυτή η τάση είναι η πιο chic εναλλακτική του νυφικού φορέματος

Γιατί μια λευκή ολόσωμη φόρμα πρέπει να είναι το ρούχο που θα φορέσεις την ημέρα του γάμου σου!
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

"Καλησπέρα από το Χαλέπι. Διαβάζω για να ξεχάσω τον πόλεμο"

Η Bana Alabed είναι 7 χρονών και μαζί με τη μητέρα της, διατηρεί έναν από τους πιο καθηλωτικούς λογαριασμούς στο Twitter.
DO IT YOURSELF

To πιο εύκολο και κομψό μανικιούρ για να δοκιμάσεις τώρα

Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού στην μανικιουρίστα σου δοκίμασε αυτό!