6 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη - AllYou.gr

Search

6 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη


Για να μην αναβάλλεις μέχρι νεωτέρας τη μεγαλύτερη απόλαυση.

10 Ιανουαρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Υπάρχουν γυναίκες που μόλις μένουν έγκυες διαγράφουν το σεξ από τη ζωή τους. Σε κάποιες από αυτές είναι απαραίτητο καθώς τους το επέβαλε ο γιατρός τους.

Σε κάποιες άλλες όμως η απόφαση αυτή οφείλεται σε χίλιους δυο μύθους που κυκλοφορούν σχετικά με την ερωτική επαφή στην κύηση. 

Γιατί να στερηθείς μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, χωρίς να υφίσταται κανένας απολύτως λόγος; Σκέφτηκες ότι μετά τον τοκετό ίσως χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να ξανακάνεις σεξ; 

Δες παρακάτω 6 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις: 

1. Όχι, την ώρα που κάνεις σεξ το μωρό στην κοιλιά σου δεν καταλαβαίνει τίποτα παρά μόνο το ότι η μαμά του περνάει καλά. 

2. Δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί το έμβρυο- αντρικός κυρίως φόβος αυτός. Ο αμνιακός σάκος το κάνει να είναι απολύτως ασφαλές. 

3. Μην αναρωτιέσαι ποια είναι η κατάλληλη στάση. Ανάλογα τον μήνα της κύησης αλλά και το πόσο μεγάλη είναι η κοιλιά σου, θα δοκιμάσεις και θα την ανακαλύψεις μαζί με τον σύντροφό σου. 

4. Μην φοβάσαι ότι θα μείνει έγκυος από τη στιγμή που ήδη είσαι. 

5. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς προφυλακτικό, εκτός κι αν έχεις αμφιβολίες για τον σύντροφό σου. 

6. Ο οργασμός προς το τέλος της κύησης μπορεί να προκαλέσει τοκετό. Και αυτός είναι ένας λόγος που πολλές γυναίκες κάνουν σεξ τον τελευταίο μήνα. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!