4 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε ένα νέο μπαμπά - AllYou.gr

Search

4 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε ένα νέο μπαμπά

Απόφυγε τις παγίδες. 

04 Νοεμβρίου 2014

Ο ρόλος του πατέρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από το ρόλο της μητέρας κι αυτό γιατί οι περισσότερες γυναίκες έχουν έμφυτη την επιθυμία να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα μωρό.

Για το λόγο αυτό, οι μανούλες και ο κοινωνικός περίγυρος θα πρέπει να είναι πιο συγκαταβατικοί απέναντι στον πατέρα, χωρίς όμως να προσπαθούν να τον μειώσουν ή να τον κάνουν να νιώσει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου ρόλου του.

Διαβάστε ποιες φράσεις πρέπει να αποφεύγετε στη συναναστροφή σας με τους νέους μπαμπάδες προκειμένου να μην τους αποθαρρύνετε:

1. «Είσαι ένας τέλειος πατέρας»: Πολλοί μπαμπάδες όταν ακούνε αυτό το κοπλιμέντο, στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει κάτι τόσο εντυπωσιακό. Μερικές φορές, μάλιστα, δεν τα καταφέρνουν καν μόνοι τους αλλά με τη βοήθεια της συζύγου τους. Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ κανείς δεν θα έκανε ένα τέτοιο κοπλιμέντο σε μια μητέρα. Καθώς ένας πατέρας επιδιώκει να είσαι ισότιμος με τη μητέρα ως προς την ανατροφή των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση.

2. «Κοίτα πώς έντυσε ο μπαμπάς το μωρό»: Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν έχουν αυτό που οι γυναίκες αποκαλούν «αίσθηση της μόδας». Έτσι, όταν έρχεται η σειρά τους να ντύσουν το μωρό, το κάνουν με βάση τον καιρό και όχι την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης! Δεν έχει τόση σημασία το παντελόνι να ταιριάζει με τις κάλτσες, αφού το μωρό θα τις βγάλει έτσι κι αλλιώς. Είναι το μωρό ντυμένο αρκετά ζεστά ώστε να βγει στο κρύο και αρκετά ελαφρά για τον καύσωνα; Αισθάνεται άνετα; Αποστολή εξετελέσθη!

3. «Μην ανησυχείς, η μαμά θα γυρίσει γρήγορα»: Συμβαίνει πολύ συχνά οι μπαμπάδες να βγάζουν τα παιδιά βόλτα κι εκείνα να αρχίζουν να τσακώνονται και να κλαίνε. Τότε, πολλοί περαστικοί έρχονται με ένα συγκαταβατικό χαμόγελο και λένε στα παιδιά: «Μην ανησυχείτε, η μαμά θα γυρίσει γρήγορα». Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, αφού τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο γονείς είναι εκεί. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει καν η παρουσία της μητέρα στην οικογένεια και το παιδί να αισθανθεί άβολα.

4. «Το κάνεις λάθος. Δες πως το κάνω εγώ»: Αυτό πραγματικά πονάει γιατί τις περισσότερες φορές οι άντρες το ακούνε από τις συζύγους τους. Ασφαλώς, υπάρχουν πράγματα που κάθε νέος μπαμπάς μπορεί να κάνει λάθος, όπως για παράδειγμα η αλλαγή της πάνας. Όμως, όσον αφορά τον τρόπο που κρατάνε το μωρό ή που επιλέγουν να το ηρεμήσουν, η φράση αυτή πιθανόν σημαίνει ότι δεν το κάνουν με τον δικό σας τρόπο. Η σωστή ανατροφή των παιδιών μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά μέσω της εμπειρίας. Μόνο αν δώσετε την ευκαιρία στους μπαμπάδες να προσπαθήσουν, θα καταλάβουν τα λάθη τους και θα γίνουν καλύτεροι.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

DO IT YOURSELF

Το αναζωογονητικό scrub σώματος που θα λατρέψεις

Αυτή η diy συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς η επιτυχία σου επηρεάζει το μέλλον της σχέσης σου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η επαγγελματική πρόοδος επηρεάζει την προσωπική σου ζωή.
ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να πεις στο παιδί σου για τον Άγιο Βασίλη;

Και να που δε ξέρεις αν είναι καλύτερο να πεις την αλήθεια ή το παραμύθι.
STREET STYLE

7 σύνολα για να εμπνευστείς αυτή την εβδομάδα

Πάρε τώρα την εβδομαδιαία δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι!
ΑΣΚΗΣΗ

Τα 20 λεπτά που θα «ανάψουν» τον μεταβολισμό σου

Αύξησε τις αθλητικές επιδόσεις σου, χωρίς να χρειαστεί να φτάσεις στα άκρα!
ΕΓΩ

Να γιατί πρέπει να ακούς μουσική στη δουλειά

Νέα έρευνα σού προτείνει να βάζεις πιο συχνά τα ακουστικά σου.