6 δώρα που θα ζητούσαν όλες οι μαμάδες από τον Άγιο Βασίλη! - AllYou.gr

Search

6 δώρα που θα ζητούσαν όλες οι μαμάδες από τον Άγιο Βασίλη!

Dear Santa... 

26 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά έχουν το «προνόμιο» να ζητούν δωράκια από τον Άγιο Βασίλη; Ακόμα και οι μαμάδες επιστρέφουν στα παιδικά τους χρόνια, γίνονται ξανά παιδιά παρέα με τα παιδάκια τους και λαχταρούν το δικό τους θαύμα των Χριστουγέννων!

Ποια είναι τα πράγματα που συνήθως ζητούν και εύχονται να αποκτήσουν με τον ερχομό της νέας χρονιάς; Οι λίστες των μαμάδων για τα χριστουγεννιάτικα δώρα διαφέρουν από εκείνες των παιδιών τους. Δεν περιλαμβάνουν υλικά αγαθά, αφού οι προτεραιότητες και οι αξίες της ζωής αλλάζουν από τη στιγμή που κάποιος γίνεται γονέας.

Ένα ταξίδι ή ένα δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο θα ήταν καλές επιλογές, όμως οι περισσότερες μανούλες χρειάζονται άλλα πράγματα για να είναι ευτυχισμένες:

1. Με τα περισσότερα μωράκια να μην έχουν σταθερό ωράριο ύπνου, οι μαμάδες αντιμετωπίζουν τρομερή εξάντληση και αδυναμία να ανταποκριθούν όπως θα ήθελαν στο ρόλο τους. Εκείνο που θα ήθελαν να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη είναι τα παιδάκια τους να κοιμούνται λίγο παραπάνω, ώστε να είναι κι εκείνες σε θέση να ξεκουραστούν με τη σειρά τους.

2. Υπάρχουν στιγμές που οι μαμάδες θα ήθελαν να κάνουν περισσότερα πράγματα με τα παιδιά τους, αλλά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν τους το επιτρέπουν, και άλλες που αναζητούν λίγο περισσότερο προσωπικό χρόνο παρέα με τις φίλες τους. Μια ισορροπία και ένας καλύτερος καταμερισμός του χρόνου είναι εκείνο που πολλές μανούλες επιθυμούν να αποκτήσουν τη νέα χρονιά.

3. Η διατροφή των παιδιών είναι ζήτημα που «βασανίζει» πολλούς γονείς. Οι προτιμήσεις των παιδιών στο φαγητό αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, ένα παιδάκι μπορεί πλέον να μην συμπαθεί τα φασόλια που έτρωγε σε πιο μικρή ηλικία. Γιατί τα παιδιά να μην έτρωγαν τα όσπρια και τα λαχανικά με τόση ευχαρίστηση όση κι όταν τρώνε γρήγορο φαγητό ή γλυκά;

4. Μήπως όσες φορές έχετε προσπαθήσει να μάθετε στα παιδιά σας να ντύνονται μόνα τους, καταλήγετε να τα κυνηγάτε μέσα στο σπίτι καθυστερώντας τελικά για το σχολείο; Πολλές μανούλες εύχονται να μπορούσαν να «προσπεράσουν» αυτό το στάδιο και με ένα μαγικό τρόπο τα παιδάκια τους να μάθουν να βάζουν μόνα τα παπούτσια τους ή έστω τα καλτσάκια τους για αρχή!

5. Υπάρχουν μέρες που θα θέλατε να υπάρχει κάποιος άλλος για να βάλει πλυντήριο, να απλώσει τα ρούχα, να μαγειρέψει, να μαζέψει τα παιχνίδια από το πάτωμα και να σας απαλλάξει από όλες τις δουλειές του σπιτιού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απολαύσετε χαλαρές οικογενειακές στιγμές παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

6. Υπάρχουν επίσης ημέρες που το μόνο που χρειάζεστε είναι απόλυτη ηρεμία, τόση ώστε να μπορείτε να ακούσετε μέχρι και τις σκέψεις σας, απολαμβάνοντας μια ζεστή κούπα καφέ ή ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική. Ακόμα και πέντε λεπτά ηρεμίας θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά!

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!