Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Λάτρευες τα μακαρόνια και τώρα σε αηδιάζουν; Μάλλον περιμένεις... αγοράκι!

Νέα μελέτη σου εξηγεί το γιατί. 


Μαρία Μυλωνά

Αισθάνεστε ότι σας απωθούν τροφές που πριν μείνετε έγκυος ήταν από τις αγαπημένες σας; Συγχαρητήρια! Μπορεί να κυοφορείτε αγόρι! Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Wrocław στην Πολωνία αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που περιμένουν αγοράκι είναι πιο δύσκολες στο φαγητό κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων της εγκυμοσύνης σε σχέση με εκείνες που περιμένουν κοριτσάκι.

Ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Η αυξημένη αποστροφή για συγκεκριμένες τροφές είναι ο τρόπος που το σώμα οδηγεί τις έγκυες γυναίκες μακριά από δυνητικά επιβλαβείς ουσίες, προστατεύοντας ιδιαίτερα τα ευάλωτα αρσενικά έμβρυα. Η συγγραφέας της μελέτης Agnieszka Żelaźniewicz αναφέρει ότι ενώ το αίσθημα της αηδίας είναι διαφορετικό από τη ναυτία, τα δύο συμπτώματα είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται.

Για τη διεξαγωγή της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Physiology and Behavior, οι ερευνητές έδωσαν ερωτηματολόγια σε 92 έγκυες γυναίκες σε κάθε τρίμηνο της κύησης, μετρώντας τα επίπεδα της ευαισθησίας τους σε συγκεκριμένα τρόφιμα ή καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε, οι γυναίκες αξιολόγησαν πόσο απωθητικά ήταν τα διαφορετικά σενάρια που τους δόθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι έγκυες με αγόρια αηδίασαν περισσότερο από τις γυναίκες που περίμεναν κορίτσια.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη προσπάθεια των ερευνητών να αναζητήσουν τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν το φύλο του μωρού πριν από τη γέννηση, αλλά είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες έχουν στηριχθεί. «Και ενώ μπορεί να φαίνεται παράξενο να προσπαθείς να προβλέψεις το φύλο σε μια εποχή που το υπερηχογράφημα μπορεί να παρέχει την απάντηση στο φλέγον ζήτημα, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που επιλέγουν να παίζουν το παιχνίδι της εικασίας μέχρι το μωρό να γεννηθεί», αναφέρει η Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Dr. Diana Bitner.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department