Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

3 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αναρωτηθείτε πριν γίνεται γονείς

Απαντήστε και οι δύο ειλικρινά. 


Μαρία Μυλωνά

Είναι απόφαση ζωής και επιπολαιότητες δε χωρούν. Προτού καταλήξετε ότι έφτασε η στιγμή να αποκτήσετε παιδί, πρέπει να έχει προηγηθεί ώριμη συζήτηση του ζευγαριού για να διαπιστώσει αν όντως συντρέχουν οι προϋποθέσεις. 

Πολλά ζευγάρια θεωρούν ότι είναι έτοιμα να κάνουν παιδί, χωρίς όμως να είναι έτσι. Οι απαντήσεις λοιπόν που θα δώσετε στα παρακάτω ζητήματα, σε σχετική συζήτηση με το σύζυγο, θα σας δείξουν αν όντως είσαστε έτοιμοι να γίνετε γονείς.

1. Οικονομική κατάσταση: το μεγάλωμα του παιδιού είναι αρκετά δαπανηρό, άρα θα πρέπει να έχετε υπολογίσει αν μπορείτε να το μεγαλώσετε χωρίς να του λείψει κάτι.

2. Οι μεταξύ σας σχέσεις: αν ο γάμος σας αντιμετωπίζει προβλήματα ή οι εντάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, είναι αυτονόητο ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος να κάνετε παιδί. Στο σπίτι πρέπει να επικρατεί γαλήνη και ηρεμία!

3. Αλλαγές στην ερωτική ζωή: πρέπει να έχετε αποδεχθεί από πριν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα θα είναι μειωμένη, τόσο την περίοδο της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννηση του παιδιού. 

Αν υπάρχει σύμπνοια στα παραπάνω ζητήματα, τότε μπορείτε ελεύθερα να προχωρήσετε στο μεγάλο βήμα. Αν όχι, κάντε μετά από καιρό την ίδια ανάλυση, μήπως έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.