Μόλις γέννησες; Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις να ακολουθείς - AllYou.gr

Search

Μόλις γέννησες; Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις να ακολουθείς

Για να είσαι υγιής και μετά την εγκυμοσύνη. 

02 Ιουνίου 2015

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι περισσότερες γυναίκες, για να διασφαλίσουν την υγεία του μωρού τους, υιοθετούν κάποιες συνήθειες που είναι πιθανό να μην είχαν πριν μείνουν έγκυες. Επειδή όμως οι περισσότερες από αυτές δεν κάνουν καλό μόνο στο έμβρυο, αλλά και σε εσάς τις ίδιες, τι θα λέγατε να τις κάνατε τρόπο ζωής και μετά τη γέννηση του μωρού σας;

1. Υγιεινή διατροφή: Στην εγκυμοσύνη δε στερείστε το φαγητό, απλά προσέχετε τι τρώτε και προσπαθείτε να επιλέγετε τροφές υγιεινές και ωφέλιμες. Γιατί να μη συνεχίσετε αυτήν την πρακτική και μετά;

2. Περπάτημα: Ακόμα και γυναίκες που δεν έχουν καμία σχέση με τη γυμναστική, το τελευταίο τρίμηνο, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού τους, περπατούν καθημερινά. Το περπάτημα είναι μια ήπια μορφή άσκησης, που καλό θα είναι να κρατήσετε στη ζωή σας. Απλά τώρα μπορεί να περπατάτε σπρώχνοντας ταυτόχρονα και το καρότσι με το μωρό.

3. Αποχή από το αλκοόλ: Εντάξει, δεν εννοούμε να μην ξαναπιείτε ποτέ, τίποτα στη ζωή σας, ωστόσο αν μπορέσετε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών θα κάνετε καλό στο οργανισμό σας.

4. Αποχή από το κάπνισμα: Το κάπνισμα είναι ούτως ή άλλως μια βλαβερή συνήθεια, συνεπώς αν καταφέρατε να την περιορίσετε ή να την κόψετε τελείως, όσο καιρό ήσαστε έγκυος, δεν υπάρχει λόγος να ξανακυλήσετε.

5. Ιατρικές εξετάσεις: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ήσασταν απόλυτα συνεπείς στα ραντεβού με το γυναικολόγο σας και στις διαφόρων ειδών εξετάσεις, που έπρεπε να κάνετε. Τώρα που γίνατε μανούλα, καλό θα είναι να συνεχίσετε να φροντίζετε την υγεία σας και να μην αμελείτε το ετήσιο check up σας. Σκεφτείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε ότι το παιδάκι σας θα σας έχει δίπλα του για πολλά χρόνια.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!