Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μόλις γίνατε γονείς; 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον σύντροφό σου

Μην τα ξεχνάς. 


Μαρία Μυλωνά

Μετά από εννέα μήνες προσμονής, ήρθε στον κόσμο το πρώτο σας μωράκι και πλέον είστε μια νέα μανούλα. Σκεφτείτε όμως ότι, ακριβώς όπως κι εσείς, έτσι και ο σύντροφός σας είναι ένας «πρωτάρης» μπαμπάς, για τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Του λείπετε πολύ: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεθήκατε πολύ. Κάνατε σχέδια μαζί, όνειρα μαζί, πηγαίνατε στον γιατρό μαζί κλπ. Τώρα όλη σας η προσοχή είναι στραμμένη, δικαίως, στο μωρό και αυτός νιώθει πώς σας χάνει.

Το δέσιμο με το μωρό ίσως είναι κάπως δύσκολο: Από την πρώτη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος, αρχίσατε να δένεστε με το μωρό που μεγάλωνε μέσα σας. Κι  ύστερα, ήρθε ο τοκετός και ο θηλασμός και αμέσως γίνατε ένα. Για αυτόν, το δεσιμο με το μωρό είναι διαφορετικό και θέλει  περισσότερο χρόνο.

Είναι ικανός: Φυσικά και μπορεί να κοιμίσει το μωρό, να το ταΐσει με το μπιμπερό, να του αλλάξει πάνα ή να το κάνει μπάνιο. Μην υποθέτετε το αντίθετο. Είναι απόλυτα ικανός και θέλει να συμμετέχει, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα δεθεί περισσότερο με το παιδί.

Χρειάζεται οδηγίες: Έχετε διαβάσει ένα σωρό βιβλία, έχετε συζητήσει με τις φίλες και τις μαμάδες σας και πάλι έρχονται στιγμές που νιώθετε πώς δεν ξέρετε τι να κάνετε με αυτό το μικρό πλασματάκι. Έτσι ακριβώς κι αυτός χρειάζεται να του δώσετε τις απαραίτητες κατευθύνσεις, αφού εκ των πραγμάτων δεν είναι τόσο προετοιμασμένος όσο εσείς.

Είναι φοβισμένος: Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια τεράστια αλλαγή. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να φοβάται για πολλά πράγματα. Από το αν θα είναι καλός πατέρας, μέχρι το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα οικονομικά.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.