Ο σύντροφός σου αποφεύγει την ερωτική επαφή; ΕΤΣΙ θα τον βοηθήσεις να ξεπεράσει τους φόβους του - AllYou.gr

Search

Ο σύντροφός σου αποφεύγει την ερωτική επαφή; ΕΤΣΙ θα τον βοηθήσεις να ξεπεράσει τους φόβους του

Υπάρχει τρόπος! 

17 Ιουνίου 2015

Πολλές φορές, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, έχετε πλησιάσει το σύζυγο με ερωτική διάθεση και εκείνος σας αποφεύγει. Και φυσικά, έχετε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που επιδίωξε ο ίδιος την ερωτική επαφή! Ελάτε να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Οι λόγοι

* Ο πιο συνηθισμένος λόγος έχει να κάνει με το φόβο που νιώθει ότι μπορεί, μέσω της ερωτικής πράξης, να δημιουργήσει πρόβλημα στο έμβρυο. Η ανασφάλεια και το άγχος για τη νέα πραγματικότητα και το νέο ρόλο που θα αναλάβει σε λίγους μήνες, έχει επίπτωση στην ερωτική του διάθεση. Για να το πούμε αλλιώς, δεν μπορεί να διαχειριστεί το φόβο του αγνώστου!

* Νιώθει παραμελημένος, αφού αντιλαμβάνεται ότι, όσο περνούν οι μήνες της εγκυμοσύνης, τόσο το ενδιαφέρον σας για το παιδί αυξάνεται. Πλέον δεν είναι εκείνος το σημείο αναφοράς στη ζωή σας (απολύτως λογικό) και δεν μπορεί επί της ουσίας να το δεχτεί.

* Σε κάποιες περιπτώσεις, παρουσιάζει μειωμένη ερωτική διάθεση εξαιτίας της αλλαγής στην εμφάνισή σας. Αυτό βέβαια δεν είναι δικό σας πρόβλημα και σε καμία περίπτωση μη νιώσετε ανασφάλεια, επειδή έχετε πάρει λίγα κιλάκια.

Οι λύσεις

* Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να μοιραστείτε μαζί του τον προβληματισμό σας, με ήρεμο τρόπο. Είναι πιθανό να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι κάτι σας «βασανίζει».

* Ζητήστε να σας εξηγήσει τους λόγους που δε νιώθει ερωτική έλξη. Μπορεί να μην έχει να κάνει με τίποτα από τα παραπάνω και απλά να περνάει μια δύσκολη φάση στη δουλειά του ή να είναι αγχωμένος. Έτσι, η λύση στο πρόβλημα θα γίνει αυτόματα απλή υπόθεση!

Αφού δώσετε αμοιβαίες εξηγήσεις, συμφωνήστε να προσπαθήσετε και οι δύο σκληρά για να επανέλθει η ερωτική σας ζωή στην προ εγκυμοσύνης εποχή. Είναι για το καλό σας και αξίζει να δώσετε τα πάντα για να το καταφέρετε. 

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!