Μελανιές ΤΕΛΟΣ με 3 λύσεις από τη φύση - AllYou.gr

Search

Μελανιές ΤΕΛΟΣ με 3 λύσεις από τη φύση

Ποτέ ξανά (μπλε) σημάδια στο κορμί σου!

> ΥΓΕΙΑ ::
20 Οκτωβρίου 2015

Οι μελανιές εμφανίζονται ως αποτέλεσμα μικροτραυματισμών που προκαλούν διαρροή στα μικρά τριχοειδή αγγεία, τα οποία βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Σταδιακά, ξεθωριάζουν και, εντέλει, εξαφανίζονται γιατί ο οργανισμός σου «επιδιορθώνει» αυτή τη «βλάβη» στο κυκλοφορικό σύστημα.

Φυσικά, αυτή η φυσική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μερικούς μήνες, ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του τραυματισμού. Για να μη περιμένεις, μάθε πώς μπορείς να τις εξαφανίσεις αλλά και πώς θα εμποδίσεις την εμφάνισή τους.

1. Μην αρνηθείς την άρνικα: Αν δεν κατάφερες να εμποδίσεις τη δημιουργία τους, μπορείς να απλώσεις λίγο gel άρνικας στην τραυματισμένη περιοχή, αποφεύγοντας -όμως- τις πληγές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άρνικα θα σου προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο που συνοδεύει τις μελανιές.

3. Μείνε σε τροπικό κλίμα: Αν ο τραυματισμός είναι φρέσκος, δεν έχεις παρά να βάλεις μια ζεστή πετσέτα για μερικά λεπτά πάνω στην μελανιά. Ξεκίνησε τη διαδικασία 48 ώρες μετά την εμφάνισή της και επανάλαβε 2-3 φορές την ημέρα. Η θερμοκρασία θα αυξήσει τη ροή του αίματος προς την περιοχή, επιτρέποντας έτσι στο δέρμα να απορροφήσει το αίμα πιο γρήγορα.

4. Βάλ’ τους εμπόδια: Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις μελανιές, μάλλον ήρθε η ώρα να πάρεις τις βιταμίνες σου και συγκεκριμένα βιταμίνη C. Ξεκίνα, λαμβάνοντας περίπου 200 mg ημερησίως. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι βασική για τη παραγωγή του κολλαγόνου, το οποίο ενισχύει και προστατεύει την επιδερμίδα κατά των τραυματισμών και των κακώσεων που προκαλούν τις μελανιές. 
Επιπλέον, η πυκνογενόλη (εκχύλισμα από φλοιό κωνοφόρων δέντρων), μία χημική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και, παράλληλα, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Ωστόσο, επειδή η περιεκτικότητα της πυκνογενόλης διαφέρει ανά σκεύασμα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό, προκειμένου να σου υποδείξει τη σωστή δοσολογία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!