Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

6 αντικείμενα που ΔΕΝ πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου

Έτσι θα την μετατρέψεις σε... μίνι φαρμακείο!


Φύλλις Νικολάου

Μπορείς να μετατρέψεις την τσάντα σου σε μίνι-φαρμακείο, έτοιμο να αντιμετωπίσει τυχόν μικροτραματισμούς ή αναπάντεχες περιπέτειες υγείας; Φυσικά και μπορείς! Για να σε βοηθήσουμε, σου παρουσιάζουμε ποια πράγματα συστήνουν οι ειδικοί να έχεις πάντα στη τσάντα σου για να μπορείς να περηφανεύεσαι ότι... διανυκτερεύεις.

1. Μαύρο Τσάι: Ένα φακελάκι είναι ό,τι πρέπει για να ανακουφίσει τα σκασμένα χείλη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το βρέξεις και να το τοποθετήσεις σε αυτά. Οι τανίνες που περιέχει σταματούν την αιμορραγία στο στόμα και τα ούλα. 

2. Απολυμαντικό χεριών με βάση το οινόπνευμα: Βγάλε το από την τσάντα σου όταν μπαίνεις σε περιβάλλοντα που τα μικρόβια βρίσκουν συχνά καταφύγιο (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς). Μια σταγόνα του αρκεί να σε προστατεύσει!

3. Τσιμπιδάκι φρυδιών:  Πέρα από υπέροχο βλέμμα, το τσιμπιδάκι φρυδιών σε βοηθάει να αποσύρεις από την επιδερμίδα σου θραύσματα από γυαλί, αγκαθάκια, κ.ά.

4. Παυσίπονα παρακεταμόλης: Από τον απλό πονοκέφαλο μέχρι τον πόνο στην περίοδο, τα παυσίπονα –μαζί με το ρουζ και το κραγιόν– αποτελούν βασικό αξεσουάρ κάθε γυναικείας τσάντας που σέβεται τον εαυτό της.

5. Σερβιετάκια ή ταμπόν: Όσο τυπική κι αν συνηθίζει να είναι, η Μητέρα Φύση, η θεία από την Ρωσία ή απλά ο «Κόκκινος Εχθρός», ενδέχεται να σε επισκεφθεί απροειδοποίητα. Οι ειδικοί σου συνιστούν να είσαι πάντα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσεις με επιτυχία αυτές τις ειδικές περιστάσεις.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department