Βγάλε γλώσσα στη δυσάρεστη αναπνοή με 4 ΝΕΟΥΣ τρόπους - AllYou.gr

Search

Βγάλε γλώσσα στη δυσάρεστη αναπνοή με 4 ΝΕΟΥΣ τρόπους

Κανείς δε θα την... πάρει μυρωδιά!

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιανουαρίου 2016

Τι μυρίζει τόσο; Αν η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι η αναπνοή σου σού έχουμε υπέροχα νέα: έχεις στη διάθεσή σου 4 εναλλακτικά υπερόπλα που θα σε βοηθήσουν να την... εξαφανίσεις!

1. Ο καθαριστής... της γλώσσας: Πρόκειται για μία ειδική βούρτσα, η οποία απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν τη δυσάρεστη αναπνοή - αρκεί να τη χρησιμοποιήσεις σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Προσπάθησε να καθαρίζεις διεξοδικά το στόμα σου. Δώσε ειδική προσοχή στις πίσω περιοχές της στοματικής κοιλότητας, καθώς τα μικρόβια έχουν την τάση να συγκεντρώνονται εκεί. Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να κρατάς το στόμα σου ανοιχτό κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, προκειμένου να κάνεις σωστή και καλή δουλειά. 

2. Η σωστή οδοντόβουρτσα: Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για την αγορά του καθαριστή γλώσσας, υπάρχει και μια πιο απλή λύση. Οι οδοντόβουρτσες που κυκλοφορούν στο εμπόριο τα τελευταία χρόνια, έχουν ενσωματωμένο στην πίσω επιφάνεια της κεφαλής τους έναν παράτυπο καθαριστή γλώσσας, γεγονός που κάνει την αγορά του προαιρετική.

3. Η καλή οδοντόκρεμα: Καλό είναι να αντικαταστήσεις την κλασική οδοντόκρεμά σου με κάποια που να περιέχει διοξείδιο του χλωρίου ή έλαιο τεϊόδεντρου. Το τελευταίο είναι μία φυσική απολυμαντική ουσία με ευχάριστη μυρωδιά, παρόμοια με εκείνη του ευκαλύπτου, και μπορείς να το βρεις στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. 

4. Τα μαγικά "μ": Σε περίπτωση που το πρόβλημά σου είναι προσωρινό (επειδή, ας πούμε, δεν κατάφερες να αντισταθείς στο... τζατζίκι), δοκίμασε να μασήσεις λίγο μαϊντανό ή σπόρους μαραθόριζας (το γνωστό φινόκιο). Με αυτό τον τρόπο, θα αντιμετωπίσεις άμεσα την «κακή» αναπνοή. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!