3 εναλλακτικές θεραπείες που ΜΠΟΡΕΙΣ να εμπιστευτείς - AllYou.gr

Search

3 εναλλακτικές θεραπείες που ΜΠΟΡΕΙΣ να εμπιστευτείς

Δεν είναι «κλινικά δοκιμασμένες», αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι είναι αποτελεσματικές!

> ΥΓΕΙΑ ::
12 Ιανουαρίου 2016

Κακάο για την υπέρταση; Οι γιατροί λένε ότι αυτός, όπως και μερικοί ακόμα εναλλακτικοί τρόποι, μπορεί πράγματι να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις προβλήματα και ενοχλήσεις που σε ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά σου.  

1. Έχεις τις μαύρες σου; Κλείσε ραντεβού για μασάζ!

Αν το σκεφτείς, είναι  λογικό. Τόσο το χρόνιο όσο και το προσωρινό στρες, τα οποία συχνά συνδέονται με την κατάθλιψη, φαίνεται ότι κατευνάζονται μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι μελέτες που έχουν δείξει ότι το μασάζ σου φτιάχνει τη διάθεση, απομακρύνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και τις απογοητεύσεις. Πώς συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το μασάζ ενεργοποιεί τον μηχανισμό παραγωγής ενδομορφίνων, οι οποίες ανεβάζουν τη διάθεση. Μάλιστα, κάποιες έρευνες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ότι το μασάζ είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη χορήγηση ήπιων φαρμάκων που καταπολεμούν το άγχος. 

2. Δεν μπορείς να κλείσεις μάτι; Κάνε τάι τσι!

Στην περίπτωση που η ατάκα «δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια» έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις το τάι τσι. Οι αργόσυρτες και αρμονικές κινήσεις του μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στην Κίνα, όπου ξεκίνησαν ως πολεμική τέχνη πριν από 2.500 χρόνια, αλλά πλέον το τάι τσι έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο, ως ισχυρό αντίδοτο ενάντια στον Μορφέα που συνέχεια περιμένεις να έρθει. Τα πολύτιμα οφέλη του τάι τσι, τα οποία σχετίζονται αποδεδειγμένα  με τον έλεγχο του στρες, αρχίζουν να φαίνονται μετά από τους πρώτους 4 μήνες εξάσκησης. 

3. Ανέβασες πίεση; Φτιάξε κακάο!

Σου έχουμε φανταστικά απολαυστικά νέα: η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας για 2 συνεχόμενες εβδομάδες ενδέχεται να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο, βελτιώνουν τη λειτουργία των αρτηριών. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα είναι ήπια, οπότε σε καμία περίπτωση το κακάο δε μπορεί να αντικαταστήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί, εντούτοις, να δράσει σε συνδυασμό μαζί της. Αν θες να τεστάρεις τα λόγια των ειδικών, δεν έχεις παρά να καταναλώνεις δύο φλιτζάνια ζεστό κακάο την ημέρα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!