Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

3 εναλλακτικές θεραπείες που ΜΠΟΡΕΙΣ να εμπιστευτείς

Δεν είναι «κλινικά δοκιμασμένες», αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι είναι αποτελεσματικές!


Φύλλις Νικολάου

Κακάο για την υπέρταση; Οι γιατροί λένε ότι αυτός, όπως και μερικοί ακόμα εναλλακτικοί τρόποι, μπορεί πράγματι να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις προβλήματα και ενοχλήσεις που σε ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά σου.  

1. Έχεις τις μαύρες σου; Κλείσε ραντεβού για μασάζ!

Αν το σκεφτείς, είναι  λογικό. Τόσο το χρόνιο όσο και το προσωρινό στρες, τα οποία συχνά συνδέονται με την κατάθλιψη, φαίνεται ότι κατευνάζονται μετά από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι μελέτες που έχουν δείξει ότι το μασάζ σου φτιάχνει τη διάθεση, απομακρύνοντας τα αρνητικά συναισθήματα και τις απογοητεύσεις. Πώς συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το μασάζ ενεργοποιεί τον μηχανισμό παραγωγής ενδομορφίνων, οι οποίες ανεβάζουν τη διάθεση. Μάλιστα, κάποιες έρευνες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, προτείνοντας ότι το μασάζ είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη χορήγηση ήπιων φαρμάκων που καταπολεμούν το άγχος. 

2. Δεν μπορείς να κλείσεις μάτι; Κάνε τάι τσι!

Στην περίπτωση που η ατάκα «δεν κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια» έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, οι ειδικοί προτείνουν να δοκιμάσεις το τάι τσι. Οι αργόσυρτες και αρμονικές κινήσεις του μπορεί να έχουν τις ρίζες τους στην Κίνα, όπου ξεκίνησαν ως πολεμική τέχνη πριν από 2.500 χρόνια, αλλά πλέον το τάι τσι έχει εξαπλωθεί σε όλη την υφήλιο, ως ισχυρό αντίδοτο ενάντια στον Μορφέα που συνέχεια περιμένεις να έρθει. Τα πολύτιμα οφέλη του τάι τσι, τα οποία σχετίζονται αποδεδειγμένα  με τον έλεγχο του στρες, αρχίζουν να φαίνονται μετά από τους πρώτους 4 μήνες εξάσκησης. 

3. Ανέβασες πίεση; Φτιάξε κακάο!

Σου έχουμε φανταστικά απολαυστικά νέα: η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας για 2 συνεχόμενες εβδομάδες ενδέχεται να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο, βελτιώνουν τη λειτουργία των αρτηριών. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν, ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα είναι ήπια, οπότε σε καμία περίπτωση το κακάο δε μπορεί να αντικαταστήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Μπορεί, εντούτοις, να δράσει σε συνδυασμό μαζί της. Αν θες να τεστάρεις τα λόγια των ειδικών, δεν έχεις παρά να καταναλώνεις δύο φλιτζάνια ζεστό κακάο την ημέρα. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department